1 Februarie 2022 publicat în Retete culinare 13 share-uri

Dacă ați încercat guacamole, sigur v-ați îndrăgostit de gustul acestui preparat care se asortează atât de bine cu alte preparate crocante! Guacamole este un sos mexican sănătos și tonic, care se prepară destul de ușor. Vă prezentăm rețeta de guacamole pas cu pas!

Dacă vă plac chipsurile tortilla, fructele de mare ori preparatele crocante de tip fingerfood, atunci este musai să încercați sosul guacamole, care poate fi considerat totodată și o salată simplă cu avocado.

Tot mai mulți oameni consumă avocado, acest fruct ce aduce multe beneficii sănătoase organismului. Dacă inițial persoanele pot evita acest fruct din cauza gustului său ușor fad, ei bine, odată ce învățați să îl folosiți în rețete, vă promitem că se va numără printre fructele voastre preferate.

Alături de ce preparate puteți consuma guacamole?

Este ideal de consumat cu chipsuri din tortilla, dar totodată reprezintă o salată delicioasă lângă preparate din fructe de mare (creveți, inele de calamar).

De asemenea, toate preparatele de tip fingerfood, crocante, pregătite la cuptor sau prăjite, care au textură crocantă, se potrivesc de minune acestui sos guacamole.

Foto: MariaKovaleva/ shutterstock.com

Rețetă guacamole: ingrediente necesare

  • 3 avocado - fructe coapte
  • 1 lămâie verde (lime)
  • 2 roșii
  • 1 legătură de coriandru proaspăt, dar, dacă vă place, poate fi înlocuit cu pătrunjel;
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 jumătate de ceapă
  • Opțional: ardei iute proaspăt (verde sau roșu, adăugați după gust) sau pastă de ardei iute, după gust;
  • Sare după gust;

Avocado este destul de dificil de ales. Cel mai sigur este fie să cumpărați avocado redy to eat, fie să cumpărați un fruct verde și să îl lăsați 3-4 zile în bucătărie, la temperatura camerei, căci se va coace.

Rețeta guacamole: mod de preparare

Se taie roșiile în cuburi mici și se pun apoi într-o sită așezată peste un recipient, pentru a se scurge excesul de suc.

Se toacă apoi ceapa mărunt, la fel și usturoiul. Urmează coriandrul sau pătrunjelul, care se va toca, de asemenea, mărunt. După preferință, tot acum puteți toca rondele și ardeiul iute. Amestecați ingredientele de mai sus într-un bol.

Se curăță apoi avocado, se taie în bucăți mai mici și se așează într-un bol, se pune zeamă de la jumătate de lămâie peste avocado, puțină sare și se pasează cu furculița.

Se adaugă peste avocado amestecul de legume și verdeață obținut mai devreme și se amestecă cu grijă.

Guacamole este gata.

Poftă mare!

Sursa foto articol: Nataliya Arzamasova/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri