Cea mai bună rețetă pentru pișcoturi de casă: foarte ușor de realizat pentru oricine

26 Ianuarie 2022 publicat în Retete culinare 14 share-uri

Pișcoturile sunt delicioase și le putem realiza pur și simplu pentru a le integra în stilul alimentar, ori pentru a onora o ocazie specială din viața noastră. Fie că le consumăm la o gustare, lângă o porție de iaurt sau înghețată, fie că avem de gând să le asortăm șampaniei sau să realizăm un tort cu pișcoturi, acestea trebuie musai să fie gustoase, iar această rețetă de casă vă promitem că este cea mai bună. Noi am încercat-o, așadar iată cum puteți prepara, pas cu pas, pișcoturi delicioase.

Pișcoturile sunt foarte apreciate și de către copii, așadar pot reprezenta o opțiune mult mai sănătoasă față de dulciurile din comerț. Copii pot consuma piscoturile alături de iaurt, de fructe sau înmuiate în lapte ori pur și simplu ca atare sau cu ciocolată.

Foto: AS Food studio/ shutterstock.com

Cea mai simplă rețeta de pișcoturi: ingrediente necesare

Pentru realizarea acestei rețete veți avea nevoie de următoarele ingrediente, care trebuie să fie la temperatura camerei:

  • 120 g făină de grâu 000
  • 140 g zahăr tos
  • 5 ouă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • Un praf de sare
  • Esență de vanilie
  • Un varf de cuțit de turmeric
  • 50 de grame de zahăr pudră (pentru a presăra peste pișcoturi)
Foto: OlgaBombologna/ shutterstock.com

Rețeta pișcoturi de casă: mod de preparare

Înainte de toate spargem ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Împărțim cantitatea de zahăr în două jumătăți (70g cu 70g).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Punem gălbenușurile într-un bol mai mare, adăugăm apoi o jumătate din cantitatea de zahăr, turmericul și le amestecăm bine până ce zahărul se topește și se încorporează complet. Punem apoi sarea, apoi esența de vanilie și amestecăm până ce vor fi încorporate și acestea.

Peste compoziția cu gălbenușuri vom așeza o sită mare și vom cerne toată cantitatea de făină. NU vom amesca, lăsăm așa bolul.

Mai departe, separat, batem albușurile tari, ca o bezea, de preferat cu un mixer. Adăugăm apoi, treptat, în timp ce amestecăm, restul de zahăr și zeama de lămâie. Ar trebui să obținem o bezea tare și lucioasă.

Peste bolul cu compoziția de gălbenușuri, unde am cernut făină, punem o treime din compoziția bezea și începem să încorporăm cu o spatulă, făcând mișcări ample și lente, pentru a nu distruge micile bule ale spumei de albușuri. Punem apoi și a două treime de bezea, apoi ce a rămas, incorporand cu grijă.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Aluatul obținut îl punem în tava de cuptor, ideal ar fi să le punem pe o hârtie de copt. Aluatul îl putem pune cu linguriță sau cu coiful de forme. Dacă aveți, puteți folosi forme de silicon.

Cuptorul de preîncălzește la 180 de grade Celsius. Se pune tava cu pișcoturi în cuptorul preîncălzit și se lasă în jur de 10-15 minute la 180 de grade Celsius. Verificați des pentru că piscoturile să nu se rumenească prea tare!

Când piscoturile sunt gata și sunt încă fierbinți, cu ajutorul unei site mici, luați cu lingurița zahăr pudră și presărați (prin intermediul sitei) peste pișcoturile din tava cuptorului.

Lăsăți să se răcească, apoi piscoturile pot fi scoase și așezate pe platou.

Poftă mare!

Sursa foto articol: Jiri Hera/ shutterstock.com

„Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Din echipa Garbo fac parte încă de la vârsta primelor mele angajări. Aici am „crescut”, am prins aripi de jurnalist și am căpătat o experiență bogată și mai ales frumoasă. Ca orice om ce scrie, amprenta credințelor...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri