19 Ianuarie 2022 publicat în Retete culinare 17 share-uri

Această rețetă de chec aperitiv este ideală, fiind nutritivă, delicioasă, ușor de preparat și reprezentând o soluție sustenabilă, căci ne oferă soluții pentru a nu arunca mâncarea rămasă în frigider. Este una dintre cele mai apreciate rețete, atât de copii, cât și de către adulți.

De ce să prepari un chec aperitiv?

Iată câteva motive importante: rețeta este simplă, gustul este pur și simplu delicios, reprezintă un aperitiv sățios și se prepară cu ce ai prin frigider.

De asemenea, checul se poate servi simplu, sau alături de alte preparate.

Ce ingrediente sunt necesare pentru prepararea checului aperitiv?

Pentru prepararea acestui chec sărat aveți nevoie de:

  • 150g făină
  • 4 linguri de ulei
  • 1 linguriță și jumătate de praf de copt
  • 6 ouă
  • 200g măsline tăiate (puteți combină măsline negre cu măsline verzi, dacă va plac)
  • 220g cașcaval (tăiat cuburi mici sau ras) sau brânză grasă
  • 150g gogoșar murat sau un ardei gras proaspăt;
  • 150g carne (sau puteți folosi cârnați ori mezel)
  • O mâna de verdeață: mărar, pătrunjel, spanac, ceapă verde sau orice altceva vă place (opțional)
  • 2 cartofi fierți și un morcov ras (opțional)
  • 1 linguriță de sare
  • 1 vf cuțit turmeric
  • 1 vf cuțit piper

Cum se prepară checul aperitiv?

Mai întâi, pentru a fi pufos, avem nevoie să spargem ouăle, să separăm gălbenușurile de albușuri, apoi să batem albușurile până devin o spumă tare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Separat, amestecăm gălbenușurile cu uleiul, pe care îl adăugăm treptat până se încorporează. Apoi adăugăm sarea, piperul.

Tocăm carnea și legumele (tocăm cuburi cartofii, ardeii, tăiem rondele măslinele, mărunțim verdeața, radem morcovul și cașcavalul sau brânza) și le amestecăm într-un bol.

Mai apoi amestecăm praful de copt cu făina.

Peste albușurile bătute spumă începem să adăugăm restul ingredientelor, amestecând cu o spatulă, lent și de jos în sus, cu mișcări ample (pentru a nu sparge bulele spumei din albușuri). Ordinea este aceasta:

  • Punem amestecul de gălbenușuri și incorporam în albușurile bătute spumă
  • Adăugăm apoi făină, treptat, până ce o incorporam
  • Apoi adăugăm carnea și legumele deja pregătite

Răsturnăm aluatul obținut într-o tavă de chec și dăm la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 45 de minute.

Checul aperitiv este gata. De obicei se servește rece.

Poftă bună!

Sursa foto: Y. A. Photo/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri