Această rețeta de ciocolată vegană și fără gluten poate fi preparată acasă de către fiecare, necesită un timp de doar câteva minute pentru preparare, iar ingredientele sunt sănătoase și pot fi variate după gustul fiecăruia.
Rețeta de ciocolată vegană de casă: cele 3 ingrediente de bază
Cele 3 ingrediente de bază sunt:
- Partea grasă: 100g unt de cacao (preferabil) sau ulei de cocos/unt de caju sau alt unt vegan;
- Îndulcitor: 60g zahăr de cocos, dar puteți folosi și miere sau orice alt îndulcitor doriți;
- 40g Pudra de cacao, opțional puteți adăuga și pudră de roșcove;
- Opțional - Topping: caju, alune, fulgi de sare, semințe, fructe, fulgi de cocos, migdale etc.
Vă recomandăm și:
- Unt De Cacao Dezodorizat Vegan Ecologic/Bio 100g disponibil pe Vegis.ro
- UNT DE CACAO PRESAT LA RECE RAW 300G disponibil pe Obio.ro
- Cacao Pudra Ecologica/Bio 75g disponibila pe Vegis.ro
- ZAHAR DIN NECTAR DE COCOS BIO 250G disponibil pe Obio.ro
- Mix Fructe Uscate si Nuci disponibil pe Vegis.ro
Mod de preparare:
- Se topește untul de cacao la foc mic, apoi se adaugă restul ingredientelor de bază și se amestecă până se omogenizează;
- Se toarnă pe hârtie de copt sau în ce forme doriți amestecul obținut;
- Se adaugă toppingurile;
- Se lasă apoi la frigider pentru câteva ore.
Ciocolată este gata! Poftă mare!
Foto articol: De la gresei/ shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară