Această rețeta de ciocolată vegană și fără gluten poate fi preparată acasă de către fiecare, necesită un timp de doar câteva minute pentru preparare, iar ingredientele sunt sănătoase și pot fi variate după gustul fiecăruia.
Rețeta de ciocolată vegană de casă: cele 3 ingrediente de bază
Cele 3 ingrediente de bază sunt:
- Partea grasă: 100g unt de cacao (preferabil) sau ulei de cocos/unt de caju sau alt unt vegan;
- Îndulcitor: 60g zahăr de cocos, dar puteți folosi și miere sau orice alt îndulcitor doriți;
- 40g Pudra de cacao, opțional puteți adăuga și pudră de roșcove;
- Opțional - Topping: caju, alune, fulgi de sare, semințe, fructe, fulgi de cocos, migdale etc.
Vă recomandăm și:
- Unt De Cacao Dezodorizat Vegan Ecologic/Bio 100g disponibil pe Vegis.ro
- UNT DE CACAO PRESAT LA RECE RAW 300G disponibil pe Obio.ro
- Cacao Pudra Ecologica/Bio 75g disponibila pe Vegis.ro
- ZAHAR DIN NECTAR DE COCOS BIO 250G disponibil pe Obio.ro
- Mix Fructe Uscate si Nuci disponibil pe Vegis.ro
Mod de preparare:
- Se topește untul de cacao la foc mic, apoi se adaugă restul ingredientelor de bază și se amestecă până se omogenizează;
- Se toarnă pe hârtie de copt sau în ce forme doriți amestecul obținut;
- Se adaugă toppingurile;
- Se lasă apoi la frigider pentru câteva ore.
Ciocolată este gata! Poftă mare!
Foto articol: De la gresei/ shutterstock.com
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă