Tort de pere parfumate, tort de morcovi, tort de mere usor si delicios, tort Savoarea strugurilor si a altor fructe, tort de migdale si capsuni cu mascarpone -iata cateva din retetele delicioase pe care le putem prepara cu fructele si legumele specifice sezonului de toamna.

Pentru aluat ai nevoie de:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina

Se bat spuma ouale cu zaharul pana cand se intareste amestecul. Apoi, adaugi fiecare lingura de faina in parte, amesteci incet astfel incat amestecul sa nu se lase. Nu se foloseste mixerul, ci o lingura. Apoi se adauga un plic de zahar vanilat si unul de praf de copt. Se amesteca incet.

Ai nevoie de o tava rotunda. O tapetezi cu multa (foarte multa) margarina (aproximativ 150 de grame). Apoi torni 5 linguri de zahar. Se curate 10 mere, se taie in 4 si se curata de miez. Merele se pun in picioare unul langa altul si pe fundul vasului astfel incat sa fie cat mai compact asezate – pe scurt ingramadite :).

Vasul cu mere se baga in cuptor timp de 15-20 de minute pana cand se topeste zaharul si margarina si se va lasa zeama, iar merele devin usor spongioase. Atunci scoti vasul, torni aluatul peste si le introduci la loc in cuptor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Se scoate tava din cuptor , rastorni. Nivelezi cu ajutorul unei linguri astfel incat tortul sa ramana compact.

Poti sa faci si o glazura de ciocolata sau sa servesti cu frisca/ ciocolata lichida.

Reteta recomandata de Reka

Tort Savoarea Strugurilor si a altor fructe

Ingrediente:


1 blat de tort
1 cutie de crema de ciocolata
4 banane
2 portocale
struguri
kiwi
1cutie compot de ananas
frisca400g
ciocolata de menaj pentru ornare

Mod de preparare:

Blatul de tort se feliaza in trei bucati si se insiropeaza cu sucul de ananas. Prima bucata de blat (baza) insiropata se unge cu crema de ciocolata, apoi cu frisca dupa care se insereaza fructele: banane feliate, kiwi, strugurii, portocalele si bucatele de ananas.

Peste baza se aplica cea de a doua bucata de blat insiropata si se repeta aceleasi operatiuni dupa care se pune ultima bucata de blat.

Se orneaza cu frisca, fructe si ciocolata rasa

Mod de Servire: rece; Timp realizare: 30 min; Dificultate: Medie

Pofta buna!

O reteta propusa de Lacramioara

Tort de migdale si capsuni cu mascarpone


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri