IN ACEST ARTICOL:
Carnea trebuie sa fie bine patrunsa si cand este gata, capata un aspect auriu si un luciu foarte frumos, lucitor, ca si cum ar fi data cu lac. Se scoate atunci pe un platou si se serveste fie cu cartofi nature, fie cu garnitura de orez fiert cu mirodenii si salata verde.

Aceasta este o reteta pe care mama o pregatea cu mult drag in unele zile festive caci rata lacuita, servita pe un platou, arata incredibil de frumos si ispititor.

Ingrediente:

1 rata potrivita ca marime (carnea pasarii trebuie sa fie frageda, iar nu batrana)
5 linguri sos iute de rosii amestecat cu mustar
¾ l vin alb sec
4 linguri miere
piper
sare
1 buchetel de busuioc

Preparare:

Fara a se taia in bucati mai mici, rata se curata si se spala bine. Interiorul ei se unge cu 2 linguri de miere si se presara cu sare si piper, adaugandu-se inauntrul ei si buchetelul de busuioc pentru o aroma mai placuta a carnii. Se presara sare si piper si la exterior. Dupa ce copanele ratei se introduc in taietura, iar aripile se rasucesc spre spate, se pune pasarea sa fiarba in vin intr-o cratita cu marginile inalte. Cratita se introduce la cuptor, iar carnea de pasare se lasa sa fiarba pentru aproximativ jumatate de ora.

Ulterior, se scoate pasarea din cuptor, iar sosul format in cratita se amesteca cu celelalte doua linguri de miere si cu sosul picant de rosii cu mustar. Se unge bine rata cu acest amestec de sos si se introduce din nou la cuptor. In timp ce se afla la cuptor, pasarea se unge constant cu acest sos si nu trebuie sa treaca mai mult de 5 cinci minute pentru a purcede la repetarea procedurii. Carnea trebuie sa fie bine patrunsa si cand este gata, capata un aspect auriu si un luciu foarte frumos, lucitor. Se scoate atunci pe un platou si se serveste fie cu cartofi nature, fie cu garnitura de orez fiert cu mirodenii si salata verde.

Sa aveti pofta!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri