Crema racoritoare la pahar

12:07, 31 Iulie 2009 publicat în Retete culinare

Iata un desert delicios, rapid si usor de preparat, numai bun de racorit sufletele si apetitul celor dragi in aceste zile calduroase de vara.

Iata un desert delicios, rapid si usor de preparat, numai bun de racorit sufletele si apetitul celor dragi in aceste zile calduroase de vara. Prepararea desertului nu va fura din timp mai mult de 30 de minute.

Ingrediente:

Citeste si:
Sfaturi de la specialist pentru igiena și protejarea dinților
Sfaturi de la specialist...
  • 300 g fragi
  • 300 g zmeura
  • 120 g apa
  • 300 g zahar
  • 1 foaie gelatina
  • 550 ml lapte
  • 2 linguri si jumatate faina de porumb
  • 2 linguri si jumatate zahar
  • 70 g picromigdale
  • 70 g frisca
  • 1 lingura si jumatate vin alb
  • putina sare

Preparare:

Un mic truc: Nu adaugati toate fructele atunci cand preparati cremele, ci pastrati cateva pentru garnisirea finala a desertului.

Citeste si:
Top 6 băuturi pe bază de cafea, celebre în toată lumea
Top 6 băuturi pe bază de...

Crema 1 -Intr-un vas special, se pun 4 linguri de apa, 150 g zahar si 300 g de fragi si se fierb pana cand se obtine o pasta cat de cat inchegata. Intr-un castronel cu apa calduta se dizolva o jumatate de foaie de gelatina si, intr-un alt vas, se amesteca cu pasta de fragi.

Crema 2 -In aceeasi maniera se pregateste si pasta de zmeura. Zmeura se fierbe impreuna cu 4 linguri de apa si 150 g de zahar pana cand se obtine o pasta legata. Se inmoaie in apa si cealalta jumatate de foaie de gelatina si se adauga peste pasta de zmeura, amestecandu-se usor.

Crema 3 -Intr-un alt vas, la un foc mic, fierbeti laptele si amestecati-l cu faina de porumb inmuiata in prealabil in putina apa rece. Se lasa la fiert cu totul pana cand incepe sa se ingroase dupa care se adauga cele 2 linguri jumatate de zahar si foarte putina sare. Compozitia obtinuta se lasa la racit.

Pentru un efect mai spectaculos, optati pentru pahare-cupa in care turnati prima oara un strat din crema 3, apoi un strat din crema 2. Urmatorul strat trebuie sa fie tot din crema 3, insa de data aceasta amestecati creama cu picromigdale rupte usor cu mana in bucati mai mici. Urmeaza sa adaugati stratul 1, adica crema cu fragi. Recipientele cu crema se lasa in frigider sa se raceasca. Atunci cand se serveste desertul, se orneaza frumos cu frisca, se stropeste de jur imprejur cu putin vin si pe deasupra se adauga fructele pastrate la inceput.

Pofta buna!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri