16 August 2015 publicat în Retete culinare 69 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Reteta de tiramisu este cea clasica, doar i-am adaugat cateva fructe pentru a-l improspata putin. E un deliciu!

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TIRAMISU DE VARA:

  • 200 gr piscoturi
  • 3 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 ml cafea cu lapte+ 1 lingura Baileys
  • fructe la alegere,
  • ciocolata pt ornat

MOD DE PREPARARE TIRAMISU DE VARA:

Galbenusurile le frecam cu zaharul si apoi le punem pe baie de aburi. Cu telul amestecam pana incep sa se ingroase. Le dam la o parte si le lasam sa ajunga la temp camerei, invartim in ele din cand in cand. Mascarpone il mixam usor. Frisca o batem bine. Cand crema de galbenusuri s-a racit , adaugam mascarponele , amestecam pana se omogenizeaza, apoi la final frisca batuta. Piscoturile le inmuiem in cafeaua cu alcool si apoi asezam un strat intr-o cupa sau tava, apoi punem jumatate crema, jumatate din fructe . Urmatorul strat il facem la fel, piscoturi, crema, fructe si la final presaram putina cacao, apoi razuim ciocolata. Dam la rece minim 2 ore. Servim rece


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri