12:08, 13 August 2015 publicat în Retete culinare1 share-uri

Am cateva fixuri cand vine vorba de dovlecei: sa fie proaspeti, nu foarte mari, cu cat sunt mai mici cu atat sunt mai fragezi si dulci, si neaparat feliati subtire. Niciodata nu mi-au placut dovlecei pane taiati gros …unul din motivele pentru care atunci cand eram copil ii alegeam doar pe cei feliati subtire

Dificultate: medie

Timp de preparare: 60 de minute

Citeste si:
10 rețete internaționale de salată îndrăgite de români
10 rețete internaționale de...

INGREDIENTE NECESARE PENTRU DOVLECEI IN CRUSTA AROMATA:

  • 1 dovlecel mic
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri pesmet cu varf
  • 3 linguri parmezan razuit fin
  • sare piper

MOD DE PREPARARE DOVLECEI IN CRUSTA AROMATA:

Citeste si:
8 preparate culinare franțuzești pe care trebuie să le încerci
8 preparate culinare...

Dovleceii ii feliem, ii punem pe o tava si ii saram usor. Ii lasam acolo pana ne pregatim celelalte ingrediente. Avem nevoie de 3 farfurii: faina, oua batute bine cu putina sare si piper, parmezan + pesmet. Cand sunt toate pregatite, dovleceii ii stergem usor de apa lasata cu ajutorul unui servetel de bucatarie. Apoi ii dam prin faina, ou si la final pesmet cu parmezan. Intr-o tigaie punem la incins 3 linguri ulei de masline si prajim dovleceii pana runt rumeni pe ambele parti. dupa ce prajesc 2 ture imi place sa adaug ulei proaspat pt a nu se arde. Continuam pana terminam tot dovlecelul. Servim cald. Enjoy!

O reteta recomandata de blogul /luckycake.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri