IN ACEST ARTICOL:
Vinetele se numara printre legumele noastre preferate si incercam sa le pregatim in diferite feluri nu doar salata. Unul din felurile preferate sunt si aceste vinete umplute pane. Foarte simplu de preparat.

Dificultate: medie

Timp de preparare: 60 minute

INGREDIENTE NECESARE PENTRU VINETE UMPLUTE PANE:

  • 2 vinete potrivite
  • 500 g carne de vita tocata
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 lingura praf de usturoi sau usturoi proaspat
  • 1 lingura praf de ghimbir sau ghimbir proaspat
  • 2-3 linguri soya sos
  • un praf de piper
  • sare

Pentru aluat:

  • o cana faina
  • apa

MOD DE PREPARARE VINETE UMPLUTE PANE:

Se spala bine vinetele si se taie in felii de aproximativ 1.5 cm care se taie la randul lor in doua, avand grija sa nu separati cele doua bucati. Se presara cu sare si se lasa sa stea cca 20 minute. Intre timp se pregateste umplutura amestecand carnea tocata cu ceapa verde taiata marunt, cu sosul de soya si cu praful de usturoi si ghimbir.

Vinetele se spala si se usuca cu un prosop de hartie apoi se umplu cu amestecul de carne tocata. Se amesteca faina cu apa cat sa obtineti un aluat de consistenta celui pentru clatite. Se pun feliile de vinete umplute in aluat si se acopera bine apoi se prajesc in baie de ulei pana capata o culoare frumoasa. Aveti grija sa nu le ardeti.

Se servesc fierbinti cu orice fel de garnitura doriti. Eu am recidivat si am facut din nou mamaliga din porumb. Va las cu o portie de vinete umplute pane.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri