12:08, 8 August 2015 publicat în Retete culinare

Gogosile de post sunt categoric cele mai bune gogosi pe care le-am mancat vreodata! Cu atat mai mult cu cat mirosul ce mi-a invadat casa si sufletul mi-a amintit de bunica, de dragostea ei nemarginita, de iernile cand ne facea gogosi si noi cei mici asteptam nerabdatori furand cate o bucatia din aluatul acela delicios ori de cate ori se intorcea cu spatele.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU GOGOSI DE POST:

  • 600 gr faina
  • 250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • ulei (pentru prajit)
  • zahar pudra cu aroma de vanilie (pentru pudrat)

MOD DE PREPARARE GOGOSI DE POST:

Citeste si:
Zahărul de cocos: un îndulcitor sănătos chiar și pentru diabetici
Zahărul de cocos: un...

Eu am optat pentru varianta simpla si comoda, le-a framantat masina de paine in locul meu, daca alegeti sa le framantati voi procedati in felul urmator: puneti faina impreuna cu drojdia intr-un bol. Adaugati apa calduta in care ati dizolvat zaharul. Puneti coaja de lamaie si portocala si esentele. Incepem sa framantam si adaugam si uleiul putin cate putin.

E posibil cantitatea de faina sa varieze. Framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Citeste si:
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala Namak: proprietăți vindecătoare unice
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala...

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata, framantam pana obtinem o bila de aluat si intindem cu sucitorul o foaie nu foarte subtire. Cu un pahar pe care il trecem prin faina ca sa nu se lipeasca vom decupa gogosile.

Le lasam la dospit 20-30 minute.

Incingem bine uleiul apoi punem gogosile in uleiul incins.

Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem pe partea cealalta.

O reteta recomandata de blogul www.caietulcuretete.com/

Cat sunt calde le pudram cu zahar pe care l-am aromatizat cu o pastaie de vanilie. Daca nu aveti puteti flosi zahar pudra simplu sau zahar pudra cu aroma de vanilie din comert.

Sunt absolut, dar absolut delicioase atat calde cat si reci! Daca nu ma credeti pe cuvant atunci e musai sa le incercati, nu veti regreta!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri