INGREDIENTE NECESARE PENTRU GOGOSI DE POST:
- 600 gr faina
- 250 ml apa calduta
- 50 ml ulei
- 150 gr zahar
- 7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)
- esenta vanilie
- esenta rom
- coaja rasa de lamaie
- coaja rasa de portocala
- ulei (pentru prajit)
- zahar pudra cu aroma de vanilie (pentru pudrat)
MOD DE PREPARARE GOGOSI DE POST:
Eu am optat pentru varianta simpla si comoda, le-a framantat masina de paine in locul meu, daca alegeti sa le framantati voi procedati in felul urmator: puneti faina impreuna cu drojdia intr-un bol. Adaugati apa calduta in care ati dizolvat zaharul. Puneti coaja de lamaie si portocala si esentele. Incepem sa framantam si adaugam si uleiul putin cate putin.
E posibil cantitatea de faina sa varieze. Framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata, framantam pana obtinem o bila de aluat si intindem cu sucitorul o foaie nu foarte subtire. Cu un pahar pe care il trecem prin faina ca sa nu se lipeasca vom decupa gogosile.
Le lasam la dospit 20-30 minute.
Incingem bine uleiul apoi punem gogosile in uleiul incins.
Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem pe partea cealalta.
O reteta recomandata de blogul www.caietulcuretete.com/
Cat sunt calde le pudram cu zahar pe care l-am aromatizat cu o pastaie de vanilie. Daca nu aveti puteti flosi zahar pudra simplu sau zahar pudra cu aroma de vanilie din comert.
Sunt absolut, dar absolut delicioase atat calde cat si reci! Daca nu ma credeti pe cuvant atunci e musai sa le incercati, nu veti regreta!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară