INGREDIENTE NECESARE PENTRU TARTA CU CAISE
Aluat:
- 85 gr unt
- 175 gr faina
- 2 galbenusuri mari
- 100 gr zahar brun
- un praf de sare
Umplutura :
- 750 gr caise
- 3 linguri zahar
- 1 lingura amidon
- extract migdale sau vanilie 1/2 lingurita
Crumble:
- 70 gr migdale intregi
- 70 gr faina
- 60 gr zahar
- 80 gr unt
- 1/2 lingurita scortisoara
MOD DE PREPARARE TARTA CU CAISE:
Pentru aluat avem nevoie de untul scos cu 10 minute mai devreme din frigider, il batem cu mixerul pana se omogenizeaza cu zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi faina si sarea.Aluatul il mixam pana se leaga. Intr-o tava de 24 cm cu peretii detasabili, unsa cu putin unt, punem aluatul si cu ajutorul palmei il intindem pe fundul tavii si in sus pana la jumatatea formei. Il punem in frigider pentru 30 minute.
Intre timp pregatim crumble -ul, in robotul de bucatarie punem faina, scortisoara, migdalele, zaharul si mixam pana migdalele se maruntesc, adaugam untul rece si mai mixam doar putin pana are aspect nisipos. Daca nu aveti robot de bucatarie, migdalele le maruntim cu un cutit si le amestecam cu mana , lucram repede. Dam la frigider.
Preincalzim cuptorul la 170 grade, peste aluat punem o folie de aluminiu si boabe de fasole uscata, si dam la cuptor 15 minute si apoi scoatem folia, mai coacem 10 minute. O lasam deoparte.
Caisele le taiem in 4 , le amestecam cu zaharul, amidonul si extractul, le punem peste aluat iar deasupra presaram crumble-ul. Dam la cuptor la 180 grade pentru 40 minute, daca incepe sa se rumeneasca prea tare deasupra, reducem temperatura ultimele 10 minute la 160 grade.
O lasam la racit 30 minute apoi o serrvim cu inghetata, enjoy!
O reteta propusa de blogul luckycake.ro/
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024
S-a lansat singurul restaurant turcesc de tip fine cuisine din Europa!
Morfologii gratuite de second opinion pentru gravide
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !