12:07, 26 Iulie 2015 publicat în Retete culinare

O asa zi de duminica merita sa fie celebrata cum se cuvine. Cu o negresa cu caise. Un gust interesat de care te vei indragosti pe loc, la prima gustare.

Dificultate: medie

Timp de preparare: aprox 60 minute

Citeste si:
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala Namak: proprietăți vindecătoare unice
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala...

INGREDIENTE NECESARE PENTRU NEGRESA CU CAISE:

  • 250 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 oua
  • 400 gr faina

MOD DE PREPARARE NEGRESA CU CAISE:

Citeste si:
Miraculosul suc din IARBĂ DE GRÂU: supranumit „sângele verde”
Miraculosul suc din IARBĂ DE...

Laptele, zaharul, untul si cacao le punem pe foc pana se topeste untul si obtinem un lichid omogen. Lasam sa se raceasca. Adaugam faina, incorporam, apoi adaugam galbenusurile. Albusurile le batem spuma tare si le adaugam la compozitie.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si asezam deasupra caisele desfacute in doua, cu partea unde a fost samburele in jos. Dam la cuptor pana se rumeneste usor. Aluatul trebuie sa aiba consistenta umeda, daca il lasati mai mult decat trebuie va deveni uscat si innecacios.

Lasati sa se raceasca apoi taiati negresa in cuburi. Decorati cu frunzulite de menta.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.caietulcuretete.com/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri