Dificultate: medie
Timp de preparare: aprox 60 minute
INGREDIENTE NECESARE PENTRU NEGRESA CU CAISE:
- 250 ml lapte
- 250 gr unt
- 300 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 3 oua
- 400 gr faina
MOD DE PREPARARE NEGRESA CU CAISE:
Laptele, zaharul, untul si cacao le punem pe foc pana se topeste untul si obtinem un lichid omogen. Lasam sa se raceasca. Adaugam faina, incorporam, apoi adaugam galbenusurile. Albusurile le batem spuma tare si le adaugam la compozitie.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si asezam deasupra caisele desfacute in doua, cu partea unde a fost samburele in jos. Dam la cuptor pana se rumeneste usor. Aluatul trebuie sa aiba consistenta umeda, daca il lasati mai mult decat trebuie va deveni uscat si innecacios.
Lasati sa se raceasca apoi taiati negresa in cuburi. Decorati cu frunzulite de menta.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.caietulcuretete.com/
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă