Daca aveti cateva kg de castraveti si niste timp liber puteti obtine niste muraturi excelente de vara.

Dificultate: redusa

Timp de preparare: aprox 60 minute

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CASTRAVETI MURATI LA SOARE:

  • 3 kg castraveti
  • 2 l apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • crengute de marar

Optional:

  • 1 lingura boabe piper
  • 4-5 catei usturoi

MOD DE PREPARARE CASTRAVETI MURATI LA SOARE:

Spalam castravetii si le rupem coditele. Asezam castravetii intr-un borcan curat. Asezam printre castraveti crengutele de marar. Daca doriti puteti pune si boabe de piper si usturoi, eu nu am pus fiindca nu le plac copiilor.

Pregatim saramura. La 1 l apa adaugam o lingura de sare grunjoasa si turnam peste castraveti pana ii acoperim in totalitate. Eu am folosit doi litri de apa, insa e posibil sa intre mai mult sau mai putin.

Asezam borcanul la soare si il lasam cateva zile. Daca este foarte cald castravetii pot fi gata si in doua trei zile.

O reteta recomandata de blogul www.caietulcuretete.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Castraveti murati la soare.