Dificultate: redusa
Timp de preparare: aprox 60 minute
INGREDIENTE NECESARE PENTRU CASTRAVETI MURATI LA SOARE:
- 3 kg castraveti
- 2 l apa
- 2 linguri sare grunjoasa
- crengute de marar
Optional:
- 1 lingura boabe piper
- 4-5 catei usturoi
MOD DE PREPARARE CASTRAVETI MURATI LA SOARE:
Spalam castravetii si le rupem coditele. Asezam castravetii intr-un borcan curat. Asezam printre castraveti crengutele de marar. Daca doriti puteti pune si boabe de piper si usturoi, eu nu am pus fiindca nu le plac copiilor.
Pregatim saramura. La 1 l apa adaugam o lingura de sare grunjoasa si turnam peste castraveti pana ii acoperim in totalitate. Eu am folosit doi litri de apa, insa e posibil sa intre mai mult sau mai putin.
Asezam borcanul la soare si il lasam cateva zile. Daca este foarte cald castravetii pot fi gata si in doua trei zile.
O reteta recomandata de blogul www.caietulcuretete.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?