Nimic nou in frigider si nici chef de mers la cumparaturi complicate. Stim ce simti, de la vreme se intampla toate lucrurile din lumea astea. Oricum, lucrurile simple sunt cele mai bune, la fel cum sunt si mancarurile de vara. Simple si cu gust intens. Cu astea in minte, iata 3 retete de gatit in weekend, daca mai are cineva chef de asta.

ROSII UMPLUTE

Dificultate: medie

INGREDIENTE NECESARE PENTRU ROSII UMPLUTE:

  • 8-10 rosii potrivite ca marime
  • 1/2 kg carne de vita tocata
  • 1 cana orez fiert
  • 1 lingurita ienihabar
  • 1 varf de lingurita curcuma
  • 1/4 cana ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1/4 cana patrunjel si menta tocate marunt
  • 2-3 crengute de cimbru
  • 2-3 cepe lungi
  • sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE ROSII UMPLUTE:

Se aleg rosii ferme si foarte bine coapte. Se taie un capacel si se scoate miezul (acesta se pastreaza pentru ca va fi folosit la sos). Se sareaza putin si se pun cu gura in jos pe un prosop curat sa se scurga toata apa din ele.

In acest timp intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul, usturoiul curatat si tocat marunt si ceapa tocata si ea cat mai mic posibil. Se prajesc putin pana isi dezvolta aroma apoi se pune carnea tocata si se prajesc impreuna pana cand carnea a prins o culoare maronie si toata apa lasata s-a evaporat.
Se pun condimentele (ienibaharul si curcuma) si se amesteca bine. Se pune orezul fiert si verdeata tocata, mai putin cimbrul si se amesteca pana se incorporeaza.
Cu acest amestec se umplu rosiile (nu uitati de capacel, nu este obligatoriu dar arata bine). Se pun rosiile umplute intr-o tava sau vas de yena, se toarna cu grija sosul de rosii si se pun crengutele de cimbru printre ele. Pentru ca rosiile sa stea bine se pune printre ele ceapa lunga taiata in jumatate sau in sferturi in functie de marime.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Ca sa faceti sosul se pune miezul de la rosii impreuna cu pasta de tomate intr-un tocator electric. Se dau cateva pulsuri pana se omogenizeaza, se potriveste de sare si piper.
Tava cu rosiile umplute se da la cuptorul incins la 180C pentru 15-20 minute.
Se servesc fierbinti.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/

ARDEI IUTI UMPLUTI CU BRANZA

Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU ARDEI IUTI UMPLUTI CU BRANZA:

Asadar, avem nevoie de ardei iuti ceva mai maricei si mai grosi, ca de exemplu din soiul Jalapeno (cam 15 am avut), cateva linguri de branza de vaci, o lingura de unt, una de smantana, cateva frunze de busuioc sau fire de patrunjel verde, cativa catei de usturoi, sare, piper, cimbru, cateva boabe de piper, ulei de masline. Si un cutit bine ascutit si cu lama foarte subtire.

Dupa ce au fost spalati, ardeii trebuie goliti de tot. Taiati cotorul ca un capac, apoi scoateti cu cutitul semintele si nervurile. Cu un cutit subtire, acest lucru se poate face fara sa atingeti semințele. Nu de alta, dar va spun din experienta ca intalnirea tegumentelor cu ardeiul iute lasa amintiri de neuitat. Amestecati branza cu smantana, untul usor incalzit, verdeata tocata, cimbrul, sare si piper, apoi umpleti ardeii cu acest amestec. Puneti intr-un vas (cutie sau borcan) ardeii umpluti, iar deasupra puneti usturoiul taiat feliute, cimbru, piperul si ce condimente va mai plac. Turnati deasupra uleiul de masline usor incalzit, apoi lasati totul sa isi amestece aromele. Se poate amesteca uleiul cu toate condimentele si cu usturoiul si separat, apoi sa fie turnata marinata peste ardei. Am mancat primul ardei dupa cateva zile, timp in care marinata a stat la frigider. Nu va spun cum se combina branza cremoasa si dulce cu iuteala ardeilor, ci va las sa descoperiti singuri…

Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare MAJOOK, UN START- UP ROMÂNESC CARE ADUCE ÎN FAȚA COPIILOR JOCURI EDUCATIVE PENTRU MINŢI CURIOASE Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

O reteta propusa de blogul bucatareli.com/

SALATA DE FRUCTE CU PEPENE SI BANANE

Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SALATA DE FRUCTE CU PEPENE SI BANANE:

  • un jumatate pepene galben rece
  • 2 banane
  • 2 lingurite miere
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • frunze menta si busuioc dupa gust

MOD DE PREPARARE SALATA DE FRUCTE CU PEPENE SI BANANE:

Taiem bucati fructele le amestecam cu zeama de lamaie si miere si apoi presaram frunzele de menta si busuioc. O servim rece, enjoy!

O reteta propusa de blogul luckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri