CIORBA DE DOVLECEI
INGREDIENTE NECESARE PENTRU CIORBA DE DOVLECEI:
- 2 dovlecei (600 - 700g)
- 2 morcovi potriviti
- 2 cepe verzi
- 1 ardei
- 1 radacina micuta de telina
- 500 ml bors sau zeama de la 1-2 lamai
- 100 g iaurt
- 2 oua
- 1 legatura marar
- 4 linguri ulei
- sare, piper
MOD DE PREPARARE CIORBA DE DOVLECEI:
Curatam si tocam marunt cepele, ardeiul, morcovii si telina. In oala turnam uleiul si calim cateva minute legumele. Apoi adaugam aproximativ 2 litri de apa, punem sare si asteptam sa inceapa sa fiarba. Dupa 10 - 15 minute de cand a inceput sa clocoteasca, adaugam dovleceii tocati cubulete si mai lasam 10 minute.
Intre timp fierbem borsul si il turnam peste ciorba.
Batem ouale ca pentru omleta, adaugam iaurtul, putina sare, piper si turnam peste amestec cateva linguri din ciorba fierbinte. Daca folosizit zeama de lamaie, amestecati-o cu ouale si iaurtul.
Omogenizam si turnam inapoi in oala, amestecam si oprim focul. Presaram mararul tocat fin si am rezolvat ciorba.
Servim calduta, cu iaurt sau smantana si un ardei iuteeeee ca focu :) Ca orice ciorba de legume, are foarte putine calorii, adica vreo 25 la 100 de grame.
O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro