O bautura delicata, dulce-acrisoara-mentolata de savurat sub o umbrela colorata, pe o terasa inverzita.

Dificultate: medie

Timp de preparare: 2 zile

INGREDIENTE NECESARE PENTRU ZMEURATA CU MENTA:

Se iau doua kilograme de zmeura, un kilogram de zahar, alcool alimentar sau vodca (dar merge si tuica de casa) si cateva tulpini de menta ori o lingura de esenta de menta

MOD DE PREPARARE ZMEURATA CU MENTA:

Zmeura adunata intr-o strecuratoare se spala scufundandu-se in apa. Se lasa la scurs, dupa care se pune intr-un borcan mare (ori damigeana), alternand in straturi cu zaharul. Astfel impachetata zmeura, se lasa intr-un loc calduros si se mai amesteca, din cand in cand. Eu am lasat borcanul la soare o zi si jumatate, suficient timp pentru ca zaharul sa se topeasca si sa imi umple jumatate de borcan cu suc rosu si dulce.

Dupa o zi si jumatate, cum spuneam, era gata sucul meu. Am adaugat taria (jumătate de litru de tuica de casa), apoi o cana de apa (era cam tare tuica, totusi) si o lingura de esenta de menta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează

Din acest moment, ar fi doua variante: fie lasati totul la rece (intr-o pivnita), fie strecurati si trageti in sticle, pe care le puneti la rece. Eu pivnita nu am (unul din regretele mele), asa ca am mers pe a doua varianta si am pitit in frigider sticle si sticlute neidentificate.

Buuun, sa vedem ce am constatat eu in timpul procesului tehnologic. Am constatat ca zmeura lasa foarte mult suc (mai mult decat capsunele chiar) si foarte repede, mai ales daca o lasi la soare. In al doilea rand, treaba asta cu menta alaturata zmeurei este extraordinara.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul bucatareli.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri