12:07, 16 Iulie 2015 publicat în Retete culinare

Acest desert ne va aminti intotdeauna de vacantele de vara petrecute la bunici, cand zilele erau lungi si lipsite de griji, iar bunica scoatea din camara cele mai bune bunatati.

Timp de preparare: 45 minute

Dificultate: redusa

Citeste si:
Miraculosul suc din IARBĂ DE GRÂU: supranumit „sângele verde”
Miraculosul suc din IARBĂ DE...

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SALAM DE BISCUITI CU VISINE:

  • 500g biscuiti fragezi cu unt ( Petit Beurre)
  • 100g unt la temperatura camerei
  • 200 ml lapte rece
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura cacao
  • 100g fulgi nuca de cocos
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1lingurita esenta de rom
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • 150 gr de visine fara samburi / afine

Sursa foto Shutterstock salam de biscuiti

MOD DE PREPARARE INGREDIENTE NECESARE PENTRU SALAM DE BISCUITI CU VISINE:

Biscuitii i-am rupt in bucatele mici si i-am pus intr-un castron mare. Peste cacao si ness am turnat 150 ml apa fierbinte si am amestecat bine. Am turnat laptele si "cafeaua" peste bucatelele de biscutiti si am amestecat usor, cu o furculita. Am adaugat untul, apoi crema de ciocolata si esentele.

Citeste si:
Nestlé lansează în România noua gamă de produse Starbucks,...
Nestlé lansează în România...

Din fulgii de nuca de cocos am oprit trei linguri intr-un castronel, iar restul am amestecat cu restul ingredientelor deja amestecate in castron. Pe o folie intinsa pe masa am rastunat compozitia obtinuta si am presarat deasupra fulgii de migdale si visinile fara samburi. Cu ajutorul foliei am dat forma de salam compozitiei de biscuiti, presand usor cu mainile. La final am presarat pe folie fulgii de cocos pastrati si am tavalit salamul de biscuiti prin ei.

Am invelit salamul de biscuiti in folie si l-am bagat la frigider peste noapte. A doua zi, ma bucuram de un salam de biscuitit cu visine si fulgi de migdale ex-ce-lent.

O reteta adaptata dupa blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri