Desigur, cea mai simpla si fara efort depus varianta ar fi sa-ti comanzi ceva de la o firma de catering, vine mancarea acasa, deschizi cutia, savurezi cina in fata TV-ului, arunci cutia si ai scapat de multe griji.
Daca esti genul care prefera sa experimenteze in bucaratie, avem 10 trucuri care fac gatitul mult mai usor, bucataria mult mai usor de curatat. Ce avem de castigat: timp economisit, bani econimisti si probabil 1-2 degete lasate la locul lor.
PROBLEMA: Cutitele nu sunt niciodata ascutite
SOLUTIA: O cana din ceramica sau un bol
De obicei, problema cu cutitele nu este ca sunt neascutite, este ca sunt strambe. Le poti indrepta cu ajutorul unei cani sau bol din ceramica sau o piatra. Trage pur si simplu lama cutitului pe piatra sau cana din ceramica pentru a indrepta cutitul, cu grija sa nu iti tai degetele, desigur. Ai grija de cutitele tale, indreapta-le in mod regulat.
PROBLEMA: Dupa ce ai gatit, mainile tale miros a usturoi
SOLUTIA: Oala din otel
Dupa ce ai curatat si taiat usturoiul pentru mancare, pune mainile sub jetul de apa rece si freaca-le de orice obiect facut din otet inoxidabil (chiuveta, un cutit, o lingura sau o oala) pentru 20-30 de secunde.
PROBLEMA: Ai scapat prea multa sare in supa
SOLUTIA: Pune un cartof intreg in oala
Daca ai nevoie de o solutie rapida pentru a rezolva sarea scapata in supa, curata un cartof si pune-l intreg in oala cu supa. Va atrage sarea extra. Scoate-l afara dupa ce a fiert supa.
PROBLEMA: Spuma de la ciorba cu carne
SOLUTIA: Adauga un albus de ou
Daca iti doresti o supa clara, dar te-ai luat cu treburi si ai uitat sa iei spuma, urmatorul truc este foarte util. Separa un albus si de galbenus, pune albusul nebatut in ciorba, iar acesta va coagula resturile de spuma si va o limpezi.
PROBLEMA: Ai prea multe verdeturi ramase
SOLUTIA: Ulei de masline si o tava de gheata
Cel mai simplu si eficient truc de a salva busuiocul care ti-a ramas de la pizza pe care tocmai ai facut si pe care ai putea sa-l folosesti la friptura de zilele urmatoare. Pur si simplu smulge frunzele de busuioc care ti-a mai ramas, pune-le intr-o tava de gheata si acopera cu ulei de masline. Inveleste cu o folie de plastic si da la congelator. Ia cate un cub de fiecare data cand ai nevoie de condimente pentru friptura. Se dizolva usor in sosuri pregatite in tigaie si pastreaza aromele verii pe tot parcursul anului. Se poate aplicat si la: rozmarin, cimbru, arpagic sau altele.
Sursa foto Shutterstock busuioc congelat
PROBLEMA: Avocadul devine maro dupa 2 ore de cand lai taiat
SOLUTIA: Uleiul de masline
Trucul acesta este aici pentru a rezolva problema jumatatilor de avocado nefolosite pe moment: avocadoul devine maro pentru ca oxideaza, asa ca, de cele mai multe ori folosim zeama de lamaie ca se nu se intample asta. Cel mai eficient ingredient este, insa, uleiul de masline. Unge cu ulei de masline, partile de avocado pe care intentionezi sa le folosesti ziua urmatoare, pune-le intr-o punga de plastic, iar avocadoul se va mentine verde.
PROBLEMA: Vinul tau este cald
SOLUTIA: Congeleaza niste struguri
Trucul acesta este excelent pentru zilele de vara cand ai pofta de un pahar cu vin alb rece, dar temperatura tot creste si nu mentine vinul rece. Atunci tot ce ai de facut este sa congelezi niste struguri si sa-i folosesti de fiecare data cand vrei un pahar de vin rece. Congeleaza suc de rosii pentru Bloody marry, zmeura pentru sampanie, suc de lamaie pentru icetea.
PROBLEMA: Vin rosu pe rochia/camasa alba
SOLUTIA: Pune sare pe pata
Cine s-ar fi gandit ca sarea este capabila sa scoata petele de vin rosu de pe haine. Toarna sare pe pata proaspata de vin si sa absoarba lichidul. Lasa-le peste noapte, iar dimineata vei avea o rochie/camasa curata.
PROBLEMA: Carne intarita la friptura
SOLUTIA: Coniac
Vrei o friptura frageda si gustoasa, dar cine nu vrea?! Inaintea de o da la cuptor, adauga peste ea un paharel de coniac. Ne vei multimi pentru acest truc dupa cina.
PROBLEMA: Zaharul intarit
SOLUTIA: O felie de paine sau o felie de mar
Problema cu zaharul intarit este ca nu il depozitezi corect. In primul rand, asigura-te ca de fiecare data il depozitezi intr-un recipient sigilat cu un capac cu etans, acopera-l si lasa-l la loc intunecat. In al doilea rand, inainte de a sigila recipientul, adauga o felie de paine sau de mar. Zaharul va absorbi umezeala din paine sau din mar si se ve rehidrata.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară