15 Iulie 2015 publicat în Retete culinare 4 share-uri

Felicitari - ai gatit cina, dar gandeste-te cine o sa se confrunte cu toata mizeria din bucatarie, o chiuveta plina cu vase, aragaz cu resturi de ulei si sosuri, iar intr-o ora incepe serialul tau preferat. Daca nu ai o gasca de minioni, tu vei face asta!

Desigur, cea mai simpla si fara efort depus varianta ar fi sa-ti comanzi ceva de la o firma de catering, vine mancarea acasa, deschizi cutia, savurezi cina in fata TV-ului, arunci cutia si ai scapat de multe griji.

Daca esti genul care prefera sa experimenteze in bucaratie, avem 10 trucuri care fac gatitul mult mai usor, bucataria mult mai usor de curatat. Ce avem de castigat: timp economisit, bani econimisti si probabil 1-2 degete lasate la locul lor.

PROBLEMA: Cutitele nu sunt niciodata ascutite

SOLUTIA: O cana din ceramica sau un bol

De obicei, problema cu cutitele nu este ca sunt neascutite, este ca sunt strambe. Le poti indrepta cu ajutorul unei cani sau bol din ceramica sau o piatra. Trage pur si simplu lama cutitului pe piatra sau cana din ceramica pentru a indrepta cutitul, cu grija sa nu iti tai degetele, desigur. Ai grija de cutitele tale, indreapta-le in mod regulat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

PROBLEMA: Dupa ce ai gatit, mainile tale miros a usturoi

SOLUTIA: Oala din otel

Dupa ce ai curatat si taiat usturoiul pentru mancare, pune mainile sub jetul de apa rece si freaca-le de orice obiect facut din otet inoxidabil (chiuveta, un cutit, o lingura sau o oala) pentru 20-30 de secunde.

PROBLEMA: Ai scapat prea multa sare in supa

SOLUTIA: Pune un cartof intreg in oala

Daca ai nevoie de o solutie rapida pentru a rezolva sarea scapata in supa, curata un cartof si pune-l intreg in oala cu supa. Va atrage sarea extra. Scoate-l afara dupa ce a fiert supa.

PROBLEMA: Spuma de la ciorba cu carne

SOLUTIA: Adauga un albus de ou

Daca iti doresti o supa clara, dar te-ai luat cu treburi si ai uitat sa iei spuma, urmatorul truc este foarte util. Separa un albus si de galbenus, pune albusul nebatut in ciorba, iar acesta va coagula resturile de spuma si va o limpezi.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

PROBLEMA: Ai prea multe verdeturi ramase

SOLUTIA: Ulei de masline si o tava de gheata

Cel mai simplu si eficient truc de a salva busuiocul care ti-a ramas de la pizza pe care tocmai ai facut si pe care ai putea sa-l folosesti la friptura de zilele urmatoare. Pur si simplu smulge frunzele de busuioc care ti-a mai ramas, pune-le intr-o tava de gheata si acopera cu ulei de masline. Inveleste cu o folie de plastic si da la congelator. Ia cate un cub de fiecare data cand ai nevoie de condimente pentru friptura. Se dizolva usor in sosuri pregatite in tigaie si pastreaza aromele verii pe tot parcursul anului. Se poate aplicat si la: rozmarin, cimbru, arpagic sau altele.

Sursa foto Shutterstock busuioc congelat

PROBLEMA: Avocadul devine maro dupa 2 ore de cand lai taiat

SOLUTIA: Uleiul de masline

Trucul acesta este aici pentru a rezolva problema jumatatilor de avocado nefolosite pe moment: avocadoul devine maro pentru ca oxideaza, asa ca, de cele mai multe ori folosim zeama de lamaie ca se nu se intample asta. Cel mai eficient ingredient este, insa, uleiul de masline. Unge cu ulei de masline, partile de avocado pe care intentionezi sa le folosesti ziua urmatoare, pune-le intr-o punga de plastic, iar avocadoul se va mentine verde.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

PROBLEMA: Vinul tau este cald

SOLUTIA: Congeleaza niste struguri

Trucul acesta este excelent pentru zilele de vara cand ai pofta de un pahar cu vin alb rece, dar temperatura tot creste si nu mentine vinul rece. Atunci tot ce ai de facut este sa congelezi niste struguri si sa-i folosesti de fiecare data cand vrei un pahar de vin rece. Congeleaza suc de rosii pentru Bloody marry, zmeura pentru sampanie, suc de lamaie pentru icetea.

PROBLEMA: Vin rosu pe rochia/camasa alba

SOLUTIA: Pune sare pe pata

Cine s-ar fi gandit ca sarea este capabila sa scoata petele de vin rosu de pe haine. Toarna sare pe pata proaspata de vin si sa absoarba lichidul. Lasa-le peste noapte, iar dimineata vei avea o rochie/camasa curata.

PROBLEMA: Carne intarita la friptura

SOLUTIA: Coniac

Vrei o friptura frageda si gustoasa, dar cine nu vrea?! Inaintea de o da la cuptor, adauga peste ea un paharel de coniac. Ne vei multimi pentru acest truc dupa cina.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

PROBLEMA: Zaharul intarit

SOLUTIA: O felie de paine sau o felie de mar

Problema cu zaharul intarit este ca nu il depozitezi corect. In primul rand, asigura-te ca de fiecare data il depozitezi intr-un recipient sigilat cu un capac cu etans, acopera-l si lasa-l la loc intunecat. In al doilea rand, inainte de a sigila recipientul, adauga o felie de paine sau de mar. Zaharul va absorbi umezeala din paine sau din mar si se ve rehidrata.

Tu ce trucuri destepte cunosti pentru a-ti usura munca in bucatarie? Povesteste-ne in comentarii!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri