Daca ajungi vreodata prin Spania, te vor incanta, cu siguranta, mancarurile exotice. Unele in mod special. Tapas, o gustare servita in baruri, alaturi de o bautura alcoolica sau non-alcoolica, bere sau sangria. Exista chiar si o vorba printre spanioli: tapas, o cina servita impreuna cu o bautura. Dar tapas nu este doar pentru cina. Este pentru oricand ai pofta de o gustare. Este o modalitate foarte buna de a descoperi cultura spanioala, de a descoperi gusturi nemaintalnite. In plus, tapas sunt despre a imparti mancarea cu cei din jur si uite o oportunitate buna de a conversa in limba spanioala. Chiar daca nu o cunosti, vei intelege tot ce se vorbeste in jurul tau. Viva la telenovelas!
Nu este o mancare neaparat traditionala, nu o vei in gasi in toate regiunile. Legenda spune ca a fost inventata din greseala in Andaluzia. Proprietarii barurilor si tavernelor foloseau sunca, paine sau chorizo pentru a acoperi gurile paharelor de vin sau de bere, pentru a nu intra mustele in ele. Intre timp, s-au prins ca aceastea pot deveni gustari excelente pentru clienti si un profit in plus pentru ei. Asa ca au inceput sa experimenteze cu tot felul de ingrediente si s-au specializat in gustarile care merg perfect cu bere.
Tapas, micutele sandvisuri care se manca cu mana, vin sau nu insotite (in functie de preferintele clientilor) de salate din legume, nuci sau patatas bravas (cartofi prajiti serviti cu diverse sosuri). De cele mai multe ori reci, aceastea constau in bruschete, mini tarte, mini burgeri, omeleta spaniola, creveti, calamari pane, ardei kapia umpluti.
JAMON Y CHORIZO - Tapas cu sunca si chorizo
Doua dintre ingredientele tradiotionale spaniole. Acesta este cel mai simplu tapas pe care poti sa-l faci.
Ce iti trebuie: Ia un platou si decoreaza-l dupa preferinta cu bruschete cu sunca, carne cruda afumata, salam, carnacior chorizo, rondele de ceapa rosie si cateva masline verzi. Seveste cu bere sau cu vin rosu.
Sursa foto Shutterstock tapas cu chorizo
TAPAS CU VINETE SI BRANZA FETA
Ce iti trebuie: felii de paine prajita, ulei de masline, 1 vanata, branza feta, cateva frunze de cimbru, ulei pentru prajit, sare si piper.
Cum se preparara: Taie vanata in felii subtiri. Pune cativa stropi de ulei intr-o tigaie si prajeste feliile de vanata. Scoate felii pe un servetel si lasa sa se absoarba uleiul. Intre timp, cu ajutorul unei fructulite faramiteaza feta, amestec-o cu cimbru si ulei de masline. Ia o lingura din aceast amestec, aseaza pe o felie de vanata si ruleaza. Vei obtine niste rulouri de vinete umplute cu branza feta pe care le vei prinde cu ajutorul unei scobitori, pe care o vei infige intr-o felie de paine prajita. Serveste cu sangria.
Sursa foto Shutterstock rulouri cu vinete
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară