30 Iunie 2015 publicat în Retete culinare 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Cand auzim vorbindu-se in jurul nostru despre vacante in Spania, la Barcelona sau la Costa Brava, gandul nostru se opreste la tapas. Un aperitiv excelent, cu gusturi surprinzatoare, ideal pentru petreceri sau orice alt eveniment de socializare.

ARDEI KAPIA UMPLUTI CU TON

Ce iti trebuie: 4-6 ardei kapia copti pe gratar, 1 conserva de ton, 4 linguri de maioneza, boia de ardei, patrunel tocat marunt

Cum se preparara: Intr-un bol, amesteca tonul cu boiaua de ardei, cu maioneza si patrunjelul tocat marunt-marunt. Amesteca bine pana obtii o pasta. Potriveste de sare si piper, daca este cazul. Cu aceasta pasta umple ardeii coptii. Serveste cu paine prajitura, uns cu unt si usturoi. Serveste cu vin alb.

Sursa foto Shutterstock ardei umpluti cu ton

TAPAS CU SOMON AFUMAT

Ce iti trebuie: cateva felii de paine prajita, crema de branza, felii de somon afumat, felii de castravete, marar si caviar pentru decor.

Cum se prepara: Ia o bagheta, taie-o felii si prajeste-le. Pe fiecare felie de paine prajita aseaza in ordinea urmatoare: un strat de crema de branza, o felie de somon afumat, o felie de castravete. Decoreaza cu marar si caviar si serveste alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa foto Shutterstock tapas cu somon

TAPAS CU CALAMARI SI SUPA DE FRUCTE

Ce iti trebuie: 400 gr inele de calamari, 2 oua, 150 gr faina, 150 ml bere, 1 lime, 2 portocale, 4 linguri gem de caise, 40 gr zahar, sare, piper, ulei pentru prajit

Cum se prepara: Stoarce una dintre portocale, ar trebui sa ai cam 150 ml de suc, iar pe cealalta desfa-o de coaja si taie-o felii. Intr-o ala, pune la fiert 100 ml de apa, adauga sucul de portocala si feliile de portocala si da la fiert, la foc mic, timp de 20 de minute. Intr-un castron, toarna faina, ouale, sare si piper si amesteca bine. Treptat, adauga berea, amestecand, pana obtii un aluat neted. Da aluatul la frigider pentru 30 de minute. Peste siropul de portocala format, adauga sucul de la lamaie si gemul de caise. Amesteca si da de-o parte. Scoate aluatul din frigider. Trece fiecare inel de calamar prin aluat si pune-l in tigaia cu ulei incins. Prajeste rondele de calamari pana devin aurii, dupa care scurge-le pe un servetel de hartie. Serveste cu sosul de fructe.

Sursa foto Shutterstock calamari pane

Sursa main articol Shutterstock tapas


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri