Sezonul visinelor ne aduce multe provocari culinare. Astazi experimentam o placinta dulce-acrisoara cu visine si un praf de scortisoara.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu visine:

  • 140 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • praf de copt
  • 60 g margarina rama
  • 2 linguri apa rece
  • 400 gr visine sau 1 compot de visine
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • zahar
  • 1 albus
  • 1 lingurita zahar brun

placinta cu visine

Sursa foto Shutterstock placinta cu visine

Mod de preparare placinta cu visine:

Se amesteca bine faina cu jumatate din coaja de lamaie si praful de copt. Se adauga margarina si se taie in bucati mai mici, apa se adauga treptat si se framanta un aluat omogen. Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la rece 30 de minute. Se scurg visinele, li se pastreaza zeama, iar in aceasta se dizolva amidonul. Se da in clocot amestecand continuu si se condimenteaza cu zahar si scortisoara.Se adauga visinele si se toarna amestecul intr-un vas termorezistent intins.Se preincalzeste cuptorul la 180 C. Se intinde din aluat o foaie subtire si se taie in fasii late de 2 cm, apoi acestea se rasucesc pentru a obtine spirale si se aseaza sub forma de grilaj peste visine. Se unge suprafata cu albus si se presara cu zahar brun. Se da apoi la cuptor aproximativ 30 de minute pana ce suprafata devine aurie. Se lasa placinta putin la racit si se serveste calduta.

O reteta propusa de: antoanela (coollove)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Placinta de visine.