Weekendurile sunt dedicate familei si prietenilor. Petrece timp de calitate cu cei dragi, povestind si gatind cele mai bune mancaruri. Inspiratie culinara pentru zilele libere din weekendul acesta.

PORC MEXICAN CU MAMALIGA

Timp de preparare: 90 minute

Dificultate: medie

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PORC MEXICAN CU MAMALIGA:

  • aprox. 500 gr pulpa de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 chilli (sau 2, depinde cat de iute vreti voi sa fie mancarea)
  • zeama de la o lime
  • 2 linguri de zahar
  • 2 frunze de dafin
  • sare si piper
  • 600 ml apa
  • 200 gr malai
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 lingura unt

MOD DE PREPARARE PORC MEXICAN CU MAMALIGA:

Pulpa de porc, impreuna cu ceapa taiata rondele mari si restul ingredientelor, se pun intr-un vas si se lasa in slow cooker pentru aproximativ 6 ore.*
*daca nu aveti slow cooker, puteti pregati reteta la cuptor, intr-un vas de yena cu capac sau o oala de lut smaltuita; dati focul la minim si gatiti 2-3 ore.

Cand e gata carnea, pregatiti mamaliga, dand in clocot apa cu sare, adaugand in ploaie malaiul si amestecand pana se gateste. La final, adaugati smantana si untul si amestecati energic.

Scoateti carnea din slow cooker si rupeti-o fasii cu furculita. Serviti cu sosul in care a fiert si inelele de ceapa.
Optional, puteti presara peste si fulgi de chilli.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend.