Timp de preparare: 100 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort cu fructe de vara:
Pentru blat
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 100 g ciocolata
- 70 g fulgi de migdale
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat Bourbon
- esenta de migdale
Pentru crema de struguri
- 250 ml frisca lichida
- 250 g branza de vaci dulce
- 250 g struguri albi
- 250 g struguri negri
- 200 g smantana
- 200 g zahar pudra
- 1 zahar vanilat
- 1 plic gelatina
Pentru crema de fructe de padure
- 400 ml frisca lichida
- 200 g coacaze negre
- 200 g capsuni
- 100 g mure
- 100 g zmeura
- 150 g zahar
- 1 zahar vanilat
- 1 plic gelatina
Mod de preparare tort cu fructe de vara:
Preparare blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos, cel vanilat si mixam pana obtinem o compozitie de bezea. Galbenusurile se bat cu putina apa minerala,esenta de migdale si ciocolata topita pe baie de aburi. Apoi le adaugam in compozitia de albusuri,punem fulgii de migdale iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 minute.
Preparare crema de struguri: Mixam frisca cu zaharul pudra si cel vanilat, apoi adaugam smantana, iar la sfarsit branza de vaci. Se deshidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la baie de aburi si se toarna in fir subtire peste crema. Amestecam usor in compozitie, apoi adaugam bobitele de struguri pe care le-am taiat bucati mici. Dam compoztia rezultata la rece pentru aproximativ o ora.
Preparare crema de fructe de padure: Mixam frisca cu zaharul pudra, apoi adaugam fructele, iar la sfarsit gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet. Dam crema la frigider pentru o ora.
Asamblare si decorare tort: Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale. Se aseaza prima foaie de blat pe platou, apoi punem inelul de la tava de copt si adaugam crema de fucte de padure, apoi asezam a doua parte de blat, crema de struguri si ultima parte de blat. Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Dupa cele 4 ore indepartam inelul de la tava de copt si ornam tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi, de jur imprejur presuram fulgi de migdale si decoram cu fructe.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Simona Patras (sim_22)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară