21 Iunie 2015 publicat în Retete culinare 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Un desert excelent, racoritor. Destul de potrivit zilelor calde de vara, daca ne intrebati pe noi.

Timp de preparare: 120 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru Prajitura Fanta:

Blat prajitura Fanta:

  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri ulei

Crema 1

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • Esenta de vanilie

Crema 2

  • 2 budinci de vanilie
  • 750 ml suc de portocale
  • 3-4 linguri de zahar

Mod de preparare prajitura Fanta:

Blatul: Separam albusurile de galbenus si le batem spuma, adaugam zaharul si galbenusurile alternand cu uleiul. Adaugam apoi cacaua,faina si praful de copt amestecand usor. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc mediu 30 min, apoi lasam sa se raceasca bine blatul.

Crema1: Branza se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie si apoi cu untul moale. Se pune peste blat si se lasa la rece.

Crema 2: Sucul se pune in vasul in care vom fierbe crema si-l vom lasa asa 10 min, in acest fel nu va mai face spuma in timp ce fierbe. Adaugam praful de budinca si zaharul si vom fierbe crema. Dupa ce luam de pe foc vom continua sa amestecam in crema pana aceasta se va mai racori putin, apoi o intindem in strat uniform peste crema de branza si lasam iar la rece.



O reteta propusa de: Crețu Veronica (Cretu_Veronica)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri