Timp de preparare: 120 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru Prajitura Fanta:
Blat prajitura Fanta:
- 6 oua
- 4 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 1 praf de copt
- 6 linguri ulei
Crema 1
- 500 g branza de vaci
- 200 g zahar
- 250 g unt
- Esenta de vanilie
Crema 2
- 2 budinci de vanilie
- 750 ml suc de portocale
- 3-4 linguri de zahar
Mod de preparare prajitura Fanta:
Blatul: Separam albusurile de galbenus si le batem spuma, adaugam zaharul si galbenusurile alternand cu uleiul. Adaugam apoi cacaua,faina si praful de copt amestecand usor. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc mediu 30 min, apoi lasam sa se raceasca bine blatul.
Crema1: Branza se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie si apoi cu untul moale. Se pune peste blat si se lasa la rece.
Crema 2: Sucul se pune in vasul in care vom fierbe crema si-l vom lasa asa 10 min, in acest fel nu va mai face spuma in timp ce fierbe. Adaugam praful de budinca si zaharul si vom fierbe crema. Dupa ce luam de pe foc vom continua sa amestecam in crema pana aceasta se va mai racori putin, apoi o intindem in strat uniform peste crema de branza si lasam iar la rece.
O reteta propusa de: Crețu Veronica (Cretu_Veronica)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana