12:05, 26 Mai 2015 publicat în Retete culinare37 share-uri

Nu multi stiu ca din petalele de maces poti face ceva excelent, extraordinar de delicios. Adica, jeleu!

Jeleul a fost facut dintr-o traista de petale puse la fiert, la foc mic, in 600 ml de apa, cu 300 gr zahar brut si zeama de la o portocala. Pentru accentuarea culorii am adaugat o felie de sfecla rosie. Dupa 15-20 de minute am stins flacara si am lasat la racit, iar in timpul aceasta am pregatit gelatina dupa instructiunile de pe pliculet.

La cantitatea mea, am folosit un pliculet si jumatate. Apoi am incorporat gelatina in lichidul strecurat de petale si am turnat in borcane. A durat ore bune pana cand zalatina mea s-a inchegat cat de cat, desi atunci cand am pus-o la frigider era inca destul de lichida. Dar dupa o noapte la rece a devenit perfecta.
Si ce parfum minunat!

Citeste si:
Măceșele: beneficii pentru sănătate
Măceșele: beneficii pentru...

Aceasta reteta este recomandata de blogul ierburiuitate.wordpress.com/

Citeste si:
7 Suplimente Naturiste de calitate pentru imbunatatirea Memoriei si...
7 Suplimente Naturiste de...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri