Nu multi stiu ca din petalele de maces poti face ceva excelent, extraordinar de delicios. Adica, jeleu!

Jeleul a fost facut dintr-o traista de petale puse la fiert, la foc mic, in 600 ml de apa, cu 300 gr zahar brut si zeama de la o portocala. Pentru accentuarea culorii am adaugat o felie de sfecla rosie. Dupa 15-20 de minute am stins flacara si am lasat la racit, iar in timpul aceasta am pregatit gelatina dupa instructiunile de pe pliculet.

La cantitatea mea, am folosit un pliculet si jumatate. Apoi am incorporat gelatina in lichidul strecurat de petale si am turnat in borcane. A durat ore bune pana cand zalatina mea s-a inchegat cat de cat, desi atunci cand am pus-o la frigider era inca destul de lichida. Dar dupa o noapte la rece a devenit perfecta.
Si ce parfum minunat!

Aceasta reteta este recomandata de blogul ierburiuitate.wordpress.com/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Jeleu din petale de maces.