Jeleul a fost facut dintr-o traista de petale puse la fiert, la foc mic, in 600 ml de apa, cu 300 gr zahar brut si zeama de la o portocala. Pentru accentuarea culorii am adaugat o felie de sfecla rosie. Dupa 15-20 de minute am stins flacara si am lasat la racit, iar in timpul aceasta am pregatit gelatina dupa instructiunile de pe pliculet.
La cantitatea mea, am folosit un pliculet si jumatate. Apoi am incorporat gelatina in lichidul strecurat de petale si am turnat in borcane. A durat ore bune pana cand zalatina mea s-a inchegat cat de cat, desi atunci cand am pus-o la frigider era inca destul de lichida. Dar dupa o noapte la rece a devenit perfecta.
Si ce parfum minunat!
Aceasta reteta este recomandata de blogul ierburiuitate.wordpress.com/
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă