INGREDIENTE NECESARE PENTRU SOCATA ACIDULATA:
- 10-12 flori de soc
- 10l apa
- 2kg zahar
- 2 lamai mari
- un cubulet de drojdie proaspata (25g)
- 4 linguri otet de mere
- un pliculet sare de lamaie
MOD DE PREPARARE SOCATA ACIDULATA:
Florile de soc se folosesc imediat dupa recoltare pentru ca se vestejesc foarte repede. Eu fac socata intr-o galeata de plastic de 10l si nu o tin la soare, ba chiar o bag sub chiuveta. In galeata pun florile de soc si lamaile taiate in bucati potrivite.
Pun apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca, adaug zaharul. Las sa dea cateva clocote apoi opresc focul. Torn apa clocotita peste florile din galeata.
Adaug drojdia dizolvata in putina apa calda, sarea de lamaie si otetul si amestec bine. Galeata am acoperit-o cu un capac mare si am bagat-o sub chiuveta. Acolo trebuie sa stea 6 zile. Din timp in timp, sucul trebuie amestecat bine cu un linguroi de lemn.
Dupa cele 6 zile de asteptare, socata poate fi trasa in sticle si data la rece. Se pastreaza foarte bine la frigider.
Socata asta este acidulata bine si inlocuieste cu succes orice suc din comert.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?