Pai, o sa gatim ceva lejer, sa scapam repede de stat in bucatarie si sa avem mai mult timp de stat afara. Incepem lejer cu o supa de cartofi noi cu tarhon, continuam cu niste dovlecei pane si o salata cu legume de sezon si terminam spectaculos cu un desert de cinste. Ai suficiente motive sa iubesti zilele de weekend!

SUPA DE CARTOFI CU TARHON

supa de cartofi cu tarhon

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SUPA DE CARTOFI CU TARHON:

  • 1 kg cartofi albi
  • 2 morcovi (acestia nu sunt in reteta originala)
  • 2 l supa de pui (sau de legume)
  • 2 galbenusuri
  • 125 ml lapte
  • 1-2 lingurite de tarhon
  • sare

MOD DE PREPARARE SUPA DE CARTOFI CU TARHON:

Punem la fiert supa si intre timp pregatim cartofii. Puteti sa ii dati pe razatoare sau sa ii taiati cu cutitul econom, cum am facut eu. Puneti cartofii si morcovii la fiert in supa si lasati pe foc pana acestia s-au inmuiat.
Deodata cu legumele, adaugati si tarhonul in supa si potriviti la gust cu sare.

Cand s-au fiert legumele, luati oala de pe foc.

Amestecati cele doua galbenusuri in lapte (puteti pune si smantana), adaugati unul-doua polonice de supa, dizolvati bine si turnati amestecul in oala cu supa.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend?.