14 Mai 2015 publicat în Retete culinare 42 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Sa recunoastem, cand ajungem seara acasa, dupa o zi ocupata, numai la gatit nu ne sta gandul. In niciun caz la gatit ceva complicat. Totusi, cina ar trebui sa fie ceva mai mult decat un iaurt cu cereale si sa speri la o zi de maine mai buna. Iti prezentam 3 retete cu somon, astfel incat sa ai o seara si o viata mai bune. Nu sunt deloc complicate si nu vei adormi inainte sa scoti pestele din cuptor.

RULOURI CU SOMON SI SPANAC

Timp de preparare: 40 minute

Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU RULOURI CU SOMON SI SPANAC:

  • 300 g aluat frantuzesc(puff pastry)
  • un file de somon
  • 200 g spanac congelat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • cateva fire de marar
  • sare si piper dupa gust
  • un ou batut pentru uns rulourile

MOD DE PREPARARE RULOURI CU SOMON SI SPANAC:

Punem 2 litri de apa pe foc, adaugam sare, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam pestele si il lasam la fiert 5 minute. Opriti focul si lasati somonul in apa pana ajunge la temperatura camerei. Intre timp preparam spanacul. Intr-o tigaie incinsa punem cele 2-3 linguri de ulei si apoi usturoiul pisat. Il calim putin ca sa se mai duca din gustul acela intepator. Punem apoi spanacul care a fost dezghetat si scurs bine de apa. Amestecam bine si lasam sa se caleasca 2-3 minute. Potrivim de sare si piper. Spanacul astfel preparat se lasa la racit inainte de a fi intins pe foile de aluat.
Cand somonul s-a racit se scoate pe servetele de bucatarie ca sa se absoarba apa si apoi se condimenteaza dupa gust si se rupe in bucatele de 2-3 cm.
Daca ati cumparat o bucata mare de aluat frantuzesc aceasta se intinde si se taie in patratele de aproximativ 15/15 cm peste care se pun cate o lingura de spanac si cateva bucatele de somon(in linie dreapta pe toata lungimea patratului). Se formeaza rulouri care se pun intr-o tava in care am pus hartie de copt si se ung cu oul batut. Se pun in cuptorul incins la 200C pentru 10 minute apoi se micsoreaza flacara la 180C si se lasa pana prind o culoare frumoasa maro aurie.
Se servesc simpli cu lamaie, cu sos de usturoi sau cu sos de ardei.

Incercati aceste rulouri cu somon si spanac o sa va placa. Pofta buna!

O reteta propusa de blogul saffronanddates.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri