Pentru iubitorii de dulceturi fine si deosebite va prezint o reteta de dulceata de portocale.

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU DULCEATA DE PORTOCALE

  • 3 portocale mari
  • zeama de la o lamaie
  • 1 kg de zahar

MOD DE PREPARARE DULCEATA DE PORTOCALE:

Se aleg 3 portocale de dulceata, cu coaja groasa si mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider. Se pun apoi la fiert in apa curata, pana ce pot fi usor strapunse cu furculita.

Se dau deoparte si se pun in apa rece o ora. Se scot,se scurg de apa se taie in felii potrivit de groase, apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii. Se pune pe foc mic cratita in care o sa facem dulceata cu 1 kg de zahar si 400 ml apa. Se tine pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se ia spuma la primele clocote si se lasa sa fiarba pana se leaga bine siropul.

Se da cratita la o parte de pe foc, se pun bucatile de portocala, se lasa sa stea asa 10 minute, se pune iarasi pe foc iute si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana se leaga cat trebuie. Daca se formeaza spuma se aduna. La ultimele clocote se pune zeama de lamaie .
Se da la o parte si se toarna in borcane.

Preparata in acest fel,dulceata nu va avea nici un pic de amareala de la coaja. Dulceata este incredibil de parfumata,aromata si delicioasa.

dulceata de portocale

Mai multe retete interesante, gasiti pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dulceata de portocale.