Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU DULCEATA DE PORTOCALE
- 3 portocale mari
- zeama de la o lamaie
- 1 kg de zahar
MOD DE PREPARARE DULCEATA DE PORTOCALE:
Se aleg 3 portocale de dulceata, cu coaja groasa si mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider. Se pun apoi la fiert in apa curata, pana ce pot fi usor strapunse cu furculita.
Se dau deoparte si se pun in apa rece o ora. Se scot,se scurg de apa se taie in felii potrivit de groase, apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii. Se pune pe foc mic cratita in care o sa facem dulceata cu 1 kg de zahar si 400 ml apa. Se tine pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se ia spuma la primele clocote si se lasa sa fiarba pana se leaga bine siropul.
Se da cratita la o parte de pe foc, se pun bucatile de portocala, se lasa sa stea asa 10 minute, se pune iarasi pe foc iute si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana se leaga cat trebuie. Daca se formeaza spuma se aduna. La ultimele clocote se pune zeama de lamaie .
Se da la o parte si se toarna in borcane.
Preparata in acest fel,dulceata nu va avea nici un pic de amareala de la coaja. Dulceata este incredibil de parfumata,aromata si delicioasa.
Mai multe retete interesante, gasiti pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor