O mancare chinezeasca ce nu implica mult timp, iar gustul, hmm, gustul este excelent. Trebuie sa incercati asa ceva!

creveti cu mazare

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CREVETI CU MAZARE SI PORUMB:

  • 1 bol mazare congelata
  • 1 bol porumb congelat sau din conserva
  • 1/2 bol creveti mici (baby)
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 1 bucata mica ghimbir
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita alcool de gatit (vin de orez)
  • 2 lingurite ulei vegetal
  • 1 lingurita ulei de susan

MOD DE PREPARARE CREVETI CU MAZARE SI PORUMB:

Dezghetam la temperatura camerei mazarea si o asezam pe un prosop absorbant de bucatarie sa se scugra bine. La fel procedam si cu boabele de porumb. eu am avut creveti congelati, i-am dezghetat si pe ei si i-am pus pe prosop de bucatarie.

Tocam ceapa, usturoiul si ghimbirul. Intr-un wok sau intr-o tigaie incingem uleiul vegetal, adaugam partea alba de la ceapa, usturoiul si ghimbirul, calim cateva secunde. Adaugam crevetii bine scursi de apa si ii sotam pentru 2 minute, adaugam vinul de orez, lasam sa se evapore alcoolul. Dupa care adaugam mazarea, apoi porumbul, adaugam sarea. Amestecam totul si mai lasam pe foc 1 minut, picuram deasupra uleiul de susan si inchidem focul.

Transferam pe platou si servim imediat este un fel de mancare usor, dar satios. Poate fi servit alaturi de un bol de orez sau ca fel principal alaturi de alte legume.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Creveti cu mazare si porumb.