Prea buna, prea delicioasa, prea excelenta. Prajitura cea mai prajitura pe care o poti prepara chiar astazi. Ingredientele, sigur, le ai in frigider sau in camara.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PRAJITURA CU BANANE SI SOS DE CARAMEL:

Blat cacao :

  • 150 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml cafea
  • 75 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 2 banane

Sos caramel:

  • 50 gr nuci prajite si tocate

PREPARARE PRAJITURA CU BANANE SI SOS DE CARAMEL:

Cacaua se amesteca cu zaharul. Apoi se adauga cafeaua fierbinte, amestecam bine cu un tel. Adaugam ouale, amestecam bine iar, apoi faina, praful de sare si uleiul, cu lapte si praful de copt si bicarbonatul. Coacem blatul intr-o forma de 26 cm, cam 30-35 minute.

Intre timp pregatim sosul caramel: 250 gr zahar il caramelizam pana devine auriu, adaugam 50 gr unt taiat cubulete, cate unul pe rand, pana se incorporeaza, apoi adaugam 200 ml smantana pt frisca, o adaugam incet, cate putin pe rand si mai lasam sa fiarba un minut la foc mediu, dam la o parte si lasam sa se raceasca.

Crema de mascarpone:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească
  • 100 gr unt
  • 200 gr branza
  • 200 gr zahar
  • 125 gr mascarpone

Untul la temp camerei , se freaca cu zaharul, cu ajutorul unui mixer, cam 5 minute. Se adauga crema de branza si mascarpone, si mai mixam 1 minut. Crema o dam la rece minim 30 minute.
Blatul il luam si cu un cutit taiem partea de sus, cam 3 mm, mie imi creste pe mijloc, si asa il nivelez, in plus va patrunde sosul de caramel si il va insiropa. Apoi adaugam bananele taiate felii. peste punem 2/3 din caramel amestecat cu nuci. Apoi crema de mascarpone. La final ornam cu sos caramel si firmituri de blat. Se pastreaza la rece.

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri