CIORBA DE VITEL CU LEGUME SI BULGUR
Ingrediente necesare pentru ciorba de vitel cu legume si bulgur: 1 rasol de vitel, 1 ceapa, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 1 pastarnac, 1/2 telina, 1 cana de mazare, 1 cana de broccoli, 1/2 cana conopida, 1/2 cana fasole verde, patrunjel verde, 1/2 cana bulgur, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare ciorba de vitel cu legume si bulgur: Puneti la fiert rasolul in apa rece cu sare si spumati cat este nevoie. Cand nu se mai ridica spuma, scoateti rasolul si lasati-l la racit. Adaugati in ciorba radacinoasele tocate si ceapa. Cand s-a racit rasolul, curatati carnea de pe oase, taiati-o sau sfasiati-o in bucatele mici si adaugati-le inapoi in ciorba. Cand legumele sunt (aproape) fierte, adaugati restul de legume (broccoli, conopida, mazare, fasole verde) si bulgurul. Mai lasati pe foc pana s-au fiert si acestea si la final adaugati verdeata. Optional o puteti acri cu bors, in zona noastra nu se prea foloseste si noi o preferam dulce.
O reteta oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
PUI UMPLUT CU BULGUR
Ingrediente necesare pentru pui umplut cu bulgur: doi pui dezosati, o cutie ciuperci, 2 cani bulgur brun, un praz potrivit (doar partea alba), 2 cepe potrivite, sare si piper pentru gust, 2 linguri ulei, boia de ardei, putin ulei de masline.
Mod de preparare pui umplut cu bulgur: Spalati bulgurul si lasati-l in apa la inmuiat vreo 10 minute. Taiati legumele si prajiti-le in ulei pana se inmoaie putin. Cand s-au inmuiat adaugati peste ele bulgurul scurs de apa. Mai lasati pe foc 5-10 minute amestecand continuu. Adugati sare si piper dupa gust. Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca putin. Intre timp spalati bine puiul si apoi bateti-l putin cu ciocanul de snitel. Sarati si piperati carnea pe toata suprafata. Puneti compozitia de mai sus in fiecare pui. Coase-ti apoi puiul cu ata de bucatarie. Eu am pus si cateva scobitori pentru mai multa siguranta. Puneti peste pui putin ulei de masline si boia de ardei si dati-l la cuptor (preincalzit la 200 C) pentru 70-80 minute sau pana cand puiul este rumenit frumos. Din cand in cand trebuie intors pentru a se rumeni pe ambele parti. Serviti-l cu garnitura de legume si salata.
O reteta propusa de blogul saffronanddates.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară