CIORBA DE VITEL CU LEGUME SI BULGUR
Ingrediente necesare pentru ciorba de vitel cu legume si bulgur: 1 rasol de vitel, 1 ceapa, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 1 pastarnac, 1/2 telina, 1 cana de mazare, 1 cana de broccoli, 1/2 cana conopida, 1/2 cana fasole verde, patrunjel verde, 1/2 cana bulgur, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare ciorba de vitel cu legume si bulgur: Puneti la fiert rasolul in apa rece cu sare si spumati cat este nevoie. Cand nu se mai ridica spuma, scoateti rasolul si lasati-l la racit. Adaugati in ciorba radacinoasele tocate si ceapa. Cand s-a racit rasolul, curatati carnea de pe oase, taiati-o sau sfasiati-o in bucatele mici si adaugati-le inapoi in ciorba. Cand legumele sunt (aproape) fierte, adaugati restul de legume (broccoli, conopida, mazare, fasole verde) si bulgurul. Mai lasati pe foc pana s-au fiert si acestea si la final adaugati verdeata. Optional o puteti acri cu bors, in zona noastra nu se prea foloseste si noi o preferam dulce.
O reteta oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
PUI UMPLUT CU BULGUR
Ingrediente necesare pentru pui umplut cu bulgur: doi pui dezosati, o cutie ciuperci, 2 cani bulgur brun, un praz potrivit (doar partea alba), 2 cepe potrivite, sare si piper pentru gust, 2 linguri ulei, boia de ardei, putin ulei de masline.
Mod de preparare pui umplut cu bulgur: Spalati bulgurul si lasati-l in apa la inmuiat vreo 10 minute. Taiati legumele si prajiti-le in ulei pana se inmoaie putin. Cand s-au inmuiat adaugati peste ele bulgurul scurs de apa. Mai lasati pe foc 5-10 minute amestecand continuu. Adugati sare si piper dupa gust. Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca putin. Intre timp spalati bine puiul si apoi bateti-l putin cu ciocanul de snitel. Sarati si piperati carnea pe toata suprafata. Puneti compozitia de mai sus in fiecare pui. Coase-ti apoi puiul cu ata de bucatarie. Eu am pus si cateva scobitori pentru mai multa siguranta. Puneti peste pui putin ulei de masline si boia de ardei si dati-l la cuptor (preincalzit la 200 C) pentru 70-80 minute sau pana cand puiul este rumenit frumos. Din cand in cand trebuie intors pentru a se rumeni pe ambele parti. Serviti-l cu garnitura de legume si salata.
O reteta propusa de blogul saffronanddates.blogspot.ro/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.