IN ACEST ARTICOL:
Daca una dintre rezolutiile pentru anul 2015 este sa consumi mai putine alimente fara gluten, afla ca este o investitie de avut in vedere pe termen lung. Si ca sa renunti la gluten, apelezi la cerealele integrale, care sunt pline de vitamine si minerale si, de asemenea, sunt foarte nutritive. Din aceasta categorie de cereale integrale, noi alegem bulgurul si il preparam cum ne pricepem mai delicios si gustos.

Cum se prepara bulgurul?

Bulgurul este un ingredient cu gust asemanator nucilor si se gateste similar orezului si couscousului. Se lasa la inmuiat intr-un 1 litru de apa, 2-3 ore, iar apoi este gata de folosit in diverse retete: salate, ciorbe, legume umpute, deserturi, etc. O varianta mai rapida ar fi sa-l fierbeti: la o cana de bulgur se pun cam 2 cani de apa si un praf de sare. Se lasa sa fiarba pana cand bulgurul absoarbe tot lichidul.

De unde cumparam bulgur?

In principiu de la magazinele cu specific arabesc, dar si din magazinele cu produse bio: Bioportal, Vegis, Alimente speciale.ro

SALATA TABBOULEH CU BULGUR

Ingrediente necesare pentru salata tabbouleh: 2 legaturi mari de patrunjel, 200 gr rosii, o legatura de ceapa verde, o cana de bulgur, 1/2 castravete, cateva frunze de menta proaspata, zeama de la o lamaie, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa preferinta.

Mod de preparare tabbouleh: Tocati marunt patrunjel, ceapa verde, si frunzele de menta. Rosiile si castravetele tocati-l in cubulete. Intr-un bol, puneti bulgurul fiert, adaugati toate ingredientele tocate, ulei, zeama de lamaie, asezonati cu sare si piper si amestecati totul. Veti obtine o salata colorata si foarte hranitoare.

Sursa foto Shutterstock salata tabbouleh

VINETE UMPLUTE CU BULGUR

Ingrediente necesare pentru vinete umplute cu bulgur: 6 vinete tinere, 1 cana de bulgur, 5 linguri de ulei, 1 lingurita de za'atar, 1/2 legatura de patrunjel proaspat tocat marunt, cateva frunze de coriandru tocate marunt, 2 tulpini de praz taiete subtire, 1/4 cana nuci de pin prajite, 1/4 cana seminte de rodie, zeama de la 1/2 lamaie.

Mod de preparare vinete umplute cu bulgur: Incingeti cuptorul la 350 grade. Intre timp, spalati vinetele si taiati-l ein jumatati, pe lungime. Cu ajutorul unui cutit, scobiti miezul de vinete. Stropiti fiecare vanata cu ulei de masline, asezonati cu sare, piper si za'atar. Coaceti fiecare vanata, cu taietura in sus, timp de 45 de minute. Intre timp, pune bulgurul uscat intr-un bol, adauga apa clotita peste, cat sa-l acopere, inveleste cu un prosop de bucatarie si lasa-l la inmuiat, 20-30 de minute. In timp ce vinetele se coc, iar bulgur se inmoaie, tocati fin patrunjelul si coriandurul. O data ce bulgurul este moale, se streacoara de apa ramasa. Amestecati patrunjelul cu bulgurul, coriandrul, prazul, nucile de pin, semintele de rodie, zeama de lamaie, si 2 linguri de ulei. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Transferati vinetele pe o farfurie mare si umpleti fiecare vanata cu amestecul de bulgur. Decorati cu seminte de rodie si nuci de pin.

Sursa foto Shutterstock vinete umplute cu bulgur


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri