INGREDIENTE CURRY DE NAUT:
- 1 conserva naut 400 g
- o jumatate de ceapa alba
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute rosu
- 1 bucata de ghimbir
- 2 rosii
- 2 fire lemongrass
- 2 frunze curry
- 2 frunze lime
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 lingurita chimion macinat
- 1 lingurita turmenic
- 1 lingurita zahar brun
- 1 praf sare
- 1 lingurita seminte coriandru macinate
- 75 ml apa
- 1 lime
- frunze proaspete de coriandru
MOD DE PREPARARE CURRY DE NAUT:
Incepem prima data cu tija de lemongrass. Are un miros minunat si un gust special de citrus! O iubesc nespus de mult! Ca sa isi elibereze pe deplin aroma, mai intai zdrobim capatul cel gros cu lama unui cutit. Dupa care o taiem feliute. Continuam sa tocam si ghimbirul, ceapa, ardeiul iute si usturoiul. Le punem pe toate intr-un blender si le tocam pana obtinem o pasta. Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam pasta noastra cea aromata. Lasam cateva minute sa se prajeasca pana capata un miros si mai placut. Adaugam condimentele, adica chimionul, coriandrul, turmenicul, sarea, zaharul si , si lasam din nou 2-3 minute ca sa se intrepatrunda toate. Tocam rosiile si le adaugam la pasta de curry formata. Adaugam apa, frunzele de curry si de lime, si mai lasam sa fiarba 2-3 minute. Urmeaza nautul clatit in apa rece si scurs. Mai lasam 5 minute pana ce toate se intrepatrund. Adaugam si coriandrul proaspat. Servim imediat pe un pat de orez basmati
Pentru o tenta de prospetime, putem servi alaturi de felii de lime. O explozie de arome!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară