Declaram sezonul picnicului deschis si va provocam sa luati o paturica, rachetele de badminton, mingea de fotbal si cosul cu merinde si sa iesiti la padure. Idei pentru cosul de picnic avem noi.

TARTA RUSTICA CU SPANAC SI PUI

O reteta delicioasa, de pus in pachetul pentru munca, de luat de picnic sau oriunde iti trebuie. Reteta ideala din punct de vedere logistic.

tarta cu spanac

INGREDIENTE TARTA RUSTICA CU SPANAC SI PUI:

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 200 gr untura ( unt 82 %)
  • 50 gr branza Cedar
  • 2 oua mari
  • sare, 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3-4 linguri de lapte

Umplutura:

  • 350 gr spanac proaspat
  • 2 cepe rosii
  • 2 lg ulei masline
  • sare, piper, oregano
  • 3 oua
  • 500 ml smantana
  • 150 gr parmezan
  • 300 gr piept pui gata facut( fiert sau la grill)

MOD DE PREPARARE TARTA RUSTICA CU SPANAC SI PUI:

Incepem prin a pregati aluatul: faina impreuna cu untura, branza si un praf generose de sare le punem in robotul de bucatarie si mixam pana devine sfarmicios( cam un jumatate de minut). Adaugam si restul ingredientelor, mai amestecam pana devine un aluat omogen. Luam aluatul si il aplatizam , apoi il infasuram in folie alimentara, il dam la frigider 30 min. Daca il framantam cu mana, incercam sa lucram repede fara a framanta prea mult.

Aluatul il intindem cu un sucitor putim mai mare decat tava de copt( eu am folosit tava de la cuptor). Ungem tava cu putin unt si apoi punem aluatul, astfel incat sa urce si pe margine, excesul, ceea ce curge peste tava il taiem. Intepam aluat cu o furculita si il dam la frigider.

Ceapa o taie solzisori, apoi o punem la calit, la foc mediu, pana se inmoaie 8-10 minute, apoi adaugam spanacul spalat bine si taiat mare. Condimentam cu sare si piper, adaugam si oregano, il lasam la calit pana se inmoaie, in 3-4 minute ar trebui sa fie ok.

Ouale le batem cu smantana, 100 gr parmezan ras , condimentam cu sare si piper.

Scoatem aluatul de la rece si punem spanacul, apoi pieptul de pui taiat felii subtiri, adaugam amestecul de smantana cu oua iar deasupra presaram restul de parmezan. Coacem la 200 grade timp de 20-25 minute, pana crusta devine aurie, la fel si parmezanul. Daca vi se pare ca mai trebuie coapta scadem temperatura la 170 grade si o mai lasam 5 minute. O lasam sa se raceasca putin , apoi o servim alaturi de o salata proaspata. Reteta este adaptata dupa cea a lui Jamie Oliver.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend? 3 retete de luat la picnic.