Despre sparanghel se spun multe lucruri. Toate numai de bine. Insa la prima vedere pare destul de complicat de preparat, asta si pentru ca in Romania cultura sparanghelului nu este dezvoltata, spre deloc. Noi suntem fane sparanghel, ceea ce va dorim si voua, motiv pentru care va prezentam 4 retete cu sparanghel.

Cateva indicatii despre sparanghel - Cum il curatam?

Sparanghelul se curata usor cu ajutorul unui cutit sau al unui instrument de curatat cartofi, indepartandu-se coaja, de la varf catre tulpina.

SPARANGHEL GRATINAT

Ingrediente necesare pentru sparanghel gratinat: 500 gr sparanghel, 6 felii de branza emmental, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare sparanghel gratinat: Se curata sparanghelul de coaja. Intr-o oala, se pune la fiert 1 litru de apa, sare si putin zahar. Cand incepe sa dea in clocot se adauga sparanghelul si se lasa sa fiarba la foc iute, cam 15 minute. Se scoate sparanghelul, se intind bucatile intr-o tava de cuptor, se stropesc cu ulei de masline, se acopera cu feliile de branza si se da la cuptor pana se rumeneste branza. Se serveste cald cu salata de cruditati.

Sursa foto Shutterstock sparanghel gratinat

SPARANGHEL PANE CU PIURE DE CARTOFI

Ingrediente necesare pentru sparanghel prajit cu piure de cartofi: 1 kg de sparanghel, 2 catei de usturoi, 2 oua, 100 gr faina, 100 ml bere, sare si piper, ulei pentru prajit. Piure de cartofi: 500 g de cartofi, 2 linguri de unt, 50 ml lapte, sare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Mod de preparare sparanghel pane cu piure de cartofi: Sparanghelul se curata de coaja. Se prepara crusta crocanta: berea se amesteca faina si cu ouale si cu usturoiul pisat marunt. Se potriveste de sare si piper. Se amestesca bine pana devine un aluat cremos. Se lasa 20 de minute, sa ne intrepatrunda ingredientele. Se trece fiecare bucata de sparanghel prin aluat, dupa care se prajeste in ulei incins. Se scoate pe un servetel absorbant. Pentru piureul de cartofi, retete este simpla: se fierb cartofii taiati in bucatele. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se piseaza bine, adaugand treptat untul, laptele si sarea. Se consuma impreuna cu sparanghelul pane si o salata verde cu ceapa si ridichi.

Sursa foto Shutterstock sparanghel pane


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri