Despre sparanghel se spun multe lucruri. Toate numai de bine. Insa la prima vedere pare destul de complicat de preparat, asta si pentru ca in Romania cultura sparanghelului nu este dezvoltata, spre deloc. Noi suntem fane sparanghel, ceea ce va dorim si voua, motiv pentru care va prezentam 4 retete cu sparanghel.

SUPA CREMA DE SPARANGHEL

Ingrediente necesare pentru supa crema de sparanghel: 20 - 25 bucati de sparanghel, 3 linguri de unt, 2 catei de usturoi, 2-3 bucati de arpagic, 1l supa de legume, sare si piper, oregano, 200 ml lapte, 3 linguri de smantana, 1 lingura zeama de lamaie, cateva fire de tarhon verde.

Mod de preparare supa crema de sparanghel: Intr-o tigaie se topeste untul si se pun la calit, usturoiul si arpagicul tocate. Se calesc cateva minute, pana cand usturoiul prinde o culoare aurie. Adauga sparanghelul curatat si taiat bucati si se soteaza cam 5 minute, dupa care se potriveste de sare, piper si oregano. Se adauga supa de legume si laptele si se lasa sa fiarba la foc mediu spre iute, cam 20 de minute. Dupa cele 20 de minute, se adauga zeama de lamaie, smantana si tarhon, se lasa sa se raceasca 3-4 minute, dupa care toata supa se trece prin blender. Se serveste cu branza si crutoane de paine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Sursa foto Shutterstock supa crema de sparanghel

SPARANGEL SAUTE

Ingrediente necesare pentru sparanghel saute: 300 gr sparanghel, 3 linguri de unt, 3 catei de usturoi, sare si piper, zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare sparanghel saute: Intr-o tigaie incinsa pune untul. Adauga usturoiul si lasa-l sa se caleasca, dupa care adaugi bucatile de sparanghel. Cu o ajutorul unei spatule, intorci sparaghelul pe toate partile. Adauga sare si piper si condimentele preferate, adauga putina zeama de lamaie si, odata ce sparanghelul este moale, ia-l de pe foc. Se serveste cald cu parmesan ras, cu peste sau cu pui la gratar.

Sursa foto Shuttestock sparanghel saute


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri