SUPA CREMA DE SPARANGHEL
Ingrediente necesare pentru supa crema de sparanghel: 20 - 25 bucati de sparanghel, 3 linguri de unt, 2 catei de usturoi, 2-3 bucati de arpagic, 1l supa de legume, sare si piper, oregano, 200 ml lapte, 3 linguri de smantana, 1 lingura zeama de lamaie, cateva fire de tarhon verde.
Mod de preparare supa crema de sparanghel: Intr-o tigaie se topeste untul si se pun la calit, usturoiul si arpagicul tocate. Se calesc cateva minute, pana cand usturoiul prinde o culoare aurie. Adauga sparanghelul curatat si taiat bucati si se soteaza cam 5 minute, dupa care se potriveste de sare, piper si oregano. Se adauga supa de legume si laptele si se lasa sa fiarba la foc mediu spre iute, cam 20 de minute. Dupa cele 20 de minute, se adauga zeama de lamaie, smantana si tarhon, se lasa sa se raceasca 3-4 minute, dupa care toata supa se trece prin blender. Se serveste cu branza si crutoane de paine.
Sursa foto Shutterstock supa crema de sparanghel
SPARANGEL SAUTE
Ingrediente necesare pentru sparanghel saute: 300 gr sparanghel, 3 linguri de unt, 3 catei de usturoi, sare si piper, zeama de lamaie (optional)
Mod de preparare sparanghel saute: Intr-o tigaie incinsa pune untul. Adauga usturoiul si lasa-l sa se caleasca, dupa care adaugi bucatile de sparanghel. Cu o ajutorul unei spatule, intorci sparaghelul pe toate partile. Adauga sare si piper si condimentele preferate, adauga putina zeama de lamaie si, odata ce sparanghelul este moale, ia-l de pe foc. Se serveste cald cu parmesan ras, cu peste sau cu pui la gratar.
Sursa foto Shuttestock sparanghel saute
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie