Ciorba de dovlecel dreasa cu iaurt
Ingrediente necesare pentru ciorba de dovlecel cu iaurt:
- 2-3 dovlecei
- 1 morcov mare
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 radacina telina mica
- 1 ceapa medie
- 3 oua
- 500g iaurt (Pilos 0.1% grasime)
- sare si piper negru macinat
- 2 linguri ulei de masline
- marar verde
Mod de preparare ciorba de dovlecel cu iaurt:
Am pus la fiert 2 litri apa si cand a inceput sa fiarba am adaugat in oala ceapa taiata marunt si o lingurita rasa de sare. Am pastrat focul mic. Cand apa a inceput iar sa fiarba, am adaugat in oala morcovul, radacina de patrunjel si radacina de telina taiate cubulete mici. Le-am lasat sa fiarba 10-15 minute, apoi am adaugat dovleceii taiati cuburi, putin piper macinat si uleiul de masline. Am lasat sa fiarba incet inca 15 minute, apoi am oprit focul. Dovleceii nu au nevoie de prea mult timp sa se inmoaie si eu ii prefer nu prea moi in ciorba.
Intr-un castron am amestecat bine iaurtul cu cele 3 galbenusuri. Albusurile le-am pus direct in zeama fierbinte, fara sa le bat in prealabil. Am lasat ciorbica sa se racoreasca 15 minute, apoi am turnat cam jumatate din zeama, polonic cu polonic, in amestecul de iaurt cu galbenusuri. Acest amestec l-am turnat inapoi in oala, peste legume.
La final am adaugat marar verde tocat marunt.
O reteta recomandata de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară