IN ACEST ARTICOL:
Dupa atatea mese copioase de Paste, cu oua, droburi, fripturi, pasca si cozonaci, e timpul sa luam o pauza. Nu sa luam o pauza de la mancat, ci sa luam o pauza de la mancaruri care ingreuneaza digestia. Asa ca propunem un meniu simplist, cu ciorbe fara carne.

Ciorba de dovlecel dreasa cu iaurt

Ingrediente necesare pentru ciorba de dovlecel cu iaurt:

  • 2-3 dovlecei
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina telina mica
  • 1 ceapa medie
  • 3 oua
  • 500g iaurt (Pilos 0.1% grasime)
  • sare si piper negru macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • marar verde

Mod de preparare ciorba de dovlecel cu iaurt:

Am pus la fiert 2 litri apa si cand a inceput sa fiarba am adaugat in oala ceapa taiata marunt si o lingurita rasa de sare. Am pastrat focul mic. Cand apa a inceput iar sa fiarba, am adaugat in oala morcovul, radacina de patrunjel si radacina de telina taiate cubulete mici. Le-am lasat sa fiarba 10-15 minute, apoi am adaugat dovleceii taiati cuburi, putin piper macinat si uleiul de masline. Am lasat sa fiarba incet inca 15 minute, apoi am oprit focul. Dovleceii nu au nevoie de prea mult timp sa se inmoaie si eu ii prefer nu prea moi in ciorba.
Intr-un castron am amestecat bine iaurtul cu cele 3 galbenusuri. Albusurile le-am pus direct in zeama fierbinte, fara sa le bat in prealabil. Am lasat ciorbica sa se racoreasca 15 minute, apoi am turnat cam jumatate din zeama, polonic cu polonic, in amestecul de iaurt cu galbenusuri. Acest amestec l-am turnat inapoi in oala, peste legume.

La final am adaugat marar verde tocat marunt.

O reteta recomandata de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri