Dupa atatea mese copioase de Paste, cu oua, droburi, fripturi, pasca si cozonaci, e timpul sa luam o pauza. Nu sa luam o pauza de la mancat, ci sa luam o pauza de la mancaruri care ingreuneaza digestia. Asa ca propunem un meniu simplist, cu ciorbe fara carne.

Ciorba de cartofi si sfecla

Ingrediente necesare pentru ciorba de cartofi si sfecla:

Asadar am avut nevoie de 3-4 cartofi, 3 sfecle de marime medie, o ceapa mare, ulei, bors, patrunjel verde, sare, piper si optional smantana si iaurt.

Am spalat si curatat legumele. Cartofii i-am taiat bucatele mai mici, sfecla am dat-o prin razatoarea mare, ceapa am taiat-o marunt. Am pus ceapa la calit impreuna cu sarea, iar dupa aprox. 1 minut am adaugat si cartofii si am pus capacul pe tigaie. Am lasat cateva minute apoi am bagat toate legumele inclusiv uleiul din tigaie intr-o oala cu 1,5 litri de apa. Am adaugat borsul, am mai lasat sa fiarba 10 minute, apoi am inchis focul si am adaugat patrunjelul tocat si piperul. A rezultat ciorba de post. Daca preferati smantana in locul borsului, adaugati smantana.

ciorba de cartofi si sfecla

O reteta recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sa ne dregem dupa Paste! 3 retete de ciorbe fara carne.