IN ACEST ARTICOL:
Dupa atatea mese copioase de Paste, cu oua, droburi, fripturi, pasca si cozonaci, e timpul sa luam o pauza. Nu sa luam o pauza de la mancat, ci sa luam o pauza de la mancaruri care ingreuneaza digestia. Asa ca propunem un meniu simplist, cu ciorbe fara carne.

Ciorba de varza

Ingrediente necesare pentru ciorba de varza:

  • 1 varza alba potrivita
  • 1 pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 - 2 lingurite cimbru
  • 1/2 lingurita piper
  • sare dupa gust
  • ulei

Mod de preparare ciorba de varza:

Mai intai am curatat legumele, le-am tocat si le-am pus la calit in putin ulei.

Treptat am adaugat varza taiata. Eu am mai facut astfel de ciorbe cu varza taiata fideluta pe razatoare, dar varianta asta mie una mi s-a parut nepractica in momentul consumarii. De aceea prefer sa o toc de mana, in fasii ceva mai groase, dar mai scurte.

Am adaugat apa - cat sa acoperiti legumele si lasati sa fiarba incet, adaugand si mirodeniile. Cand s-a fiert varza, adaugati 2-3 linguri de bulion si mai lasati sa dea o data in clocot si sa prinda culoare. Ciorba de varza merge grozav cu paine prajita!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri