Stim cu totii ca orice gospodina vopseste, cu ocazia sarbatorilor de Paste, aproape un cos de oua. De trei, poate de patru ori mai multe oua decat este recomandat unei persoane sa consume. Stim ca traditia spune ca ouale vopsite de Paste se pot consuma 40 de zile, pana la Inaltare, insa nu putem face asta.

Salata de paste cu piept de pui, branza si ou

Ingrediente necesare pentru salata de paste cu piept de pui, branza si ou:

  • 100 g paste
  • 3 oua fierte tare
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4 fire de ceapa verde
  • 8-10 ciuperci
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 piept de pui fiert sau la gratar
  • 1/2 ardei gras
  • cateva cubulete telemea de vaca
  • sos pentru salata (aveti reteta mea aici )
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare salata de paste cu piept de pui, branza si ou:

Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se strecoara si se clatesc bine cu apa rece. Se taie in bucatele pieptul de pui si se amesteca cu pastele. Ceapa rosie se taie julienne, iar ceapa verde se taie pe diagonala. Ardeiul si 2 din cele trei oua se taie cubulete. Ciupercile se trag la tigaie in putin ulei.
Se amesteca pastele, ceapa rosie si 3/4 din ceapa verde, ciupercile, ouale, ardeiul gras si bucatelele de branza telemea cu pieptul de pui. Se pune sosul pentru salata si apoi se potriveste de sare si piper.
Se da la frigider cel putin 30 minute pentru ca aromele sa se amestece. In momentul servirii se decoreaza cu restul de ceapa verde si cu cate o jumatate de ou pentru fiecare portie.

salata de paste cu piept de pui si ou

O reteta recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ro/

Sursa main articol Shuttestock tartine cu oua


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce facem cu ouale ramase de la masa de Paste?.