Oua fierte in piele de tigru
Este un fel de mancare mai ciudat, dar foarte sanatos si aspectuos. Iata ca ouale sunt pregatite si altfel decat cunoastem noi in arta culinara chineza.
Ingrediente necesare:
- oua de prepelita sau de gaina (eu am pus numai 6 de prepelita, de gaina ar fi cam 4-5, deci sunt de ajuns cam pentru o portie)
- 200 ml supa de pui
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de zahar
- 2 lingurite sos de soia
- ulei pentru prajit
Modul de preparare este cat se poate de simplu: ouale se fierb in coaja in jur de 7 minute, deci trebuie sa fie tari, nu moi si nici cleioase. Se decojesc si se sterg de apa daca aveti obiceiul sa le curatati sub jetul de apa. Intr-o tigaie se pun cam 100 ml ulei vegetal si la foc mic se prajesc ouale, in jur de 4-5 minute. Se rumenesc usor pana capata aceasta culoare aurie, se scot si se pun deoparte. Intr-o tigaie pune supa de pui, sarea, zaharul si sosul de soia. Cand toate acestea clocotesc, asezam in tigaie ouale decojite si racite, lasam sa fiarba in tigaie cu capacul pus cam 10 minute, sau pana sosul respectiv scade si devine un pic vascos. Se servesc pe pat de spanac crud sau salata, sunt crocante la exterior si moi pe dinauntru.
O reteta propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară