Stim cu totii ca orice gospodina vopseste, cu ocazia sarbatorilor de Paste, aproape un cos de oua. De trei, poate de patru ori mai multe oua decat este recomandat unei persoane sa consume. Stim ca traditia spune ca ouale vopsite de Paste se pot consuma 40 de zile, pana la Inaltare, insa nu putem face asta.

Oua fierte in piele de tigru

Este un fel de mancare mai ciudat, dar foarte sanatos si aspectuos. Iata ca ouale sunt pregatite si altfel decat cunoastem noi in arta culinara chineza.

Ingrediente necesare:

  • oua de prepelita sau de gaina (eu am pus numai 6 de prepelita, de gaina ar fi cam 4-5, deci sunt de ajuns cam pentru o portie)
  • 200 ml supa de pui
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite sos de soia
  • ulei pentru prajit

Modul de preparare este cat se poate de simplu: ouale se fierb in coaja in jur de 7 minute, deci trebuie sa fie tari, nu moi si nici cleioase. Se decojesc si se sterg de apa daca aveti obiceiul sa le curatati sub jetul de apa. Intr-o tigaie se pun cam 100 ml ulei vegetal si la foc mic se prajesc ouale, in jur de 4-5 minute. Se rumenesc usor pana capata aceasta culoare aurie, se scot si se pun deoparte. Intr-o tigaie pune supa de pui, sarea, zaharul si sosul de soia. Cand toate acestea clocotesc, asezam in tigaie ouale decojite si racite, lasam sa fiarba in tigaie cu capacul pus cam 10 minute, sau pana sosul respectiv scade si devine un pic vascos. Se servesc pe pat de spanac crud sau salata, sunt crocante la exterior si moi pe dinauntru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Caria dentară – ce este și cum se tratează Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

O reteta propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri