Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa turceasca de linte rosie:
- 1 cupa de linte rosie (o cana de 200 ml)
- 4 cupe de supa de legume sau apa +cub
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 1 lingurita paprika ungureasca
- sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare supa turceasca de linte:
Se spala lintea si se lasa sa se scurga. Se curata ceapa si cartoful si se taie cubulete. Se pot pune toate ingredientele in craticioara sau se poate praji ceapa, adauga paprika si apoi restul ingredientelor.
In mod sigur, la un moment dat, toate ingredientele se vor intalni in oala. Se fierb cam 40 de minute sau pana cand lintea s-a inmuiat. Acum se va mixa supa, eu am folosit un blender vertical. Daca nu doriti o textura fina, inainte de a o mixa scoateti o cana de supa pe care o readaugati dupa ce supa a fost mixata.
Se serveste cu sumac sau lamaie si ardei iuti turcesti.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor