12 Martie 2015 publicat în Retete culinare 13 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Chiftelutele pot fi consumate si singure ca o gustare sau ca parte a unui aperitiv. Falafel este facut din fasole fava, naut sau o combinatie a celor doua.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru falafel:

  • 2 1/2 cani fasole fava fara pielite (puteti folosi naut sau o combinatie a celor doua)
  • 1/4 cana patrunjel tocat
  • 1-2 cepe
  • o capatana de usturoi
  • 1/4 cana frunze de coriandru tocat
  • 1/4 cana marar tocat
  • un fir de praz
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1/4 lingurita praf de chili
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1-2 linguri seminte de susan
  • 3-4 linguri apa si 2-3 linguri pesmet pentru a lega compozitia (daca nu se leaga de la inceput)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare falafel:

Spalati fasolea fava si inmuiati-o in apa calda in care ati pus 1-2 linguri bicarbonat de sodiu timp de opt ore. Schimbati apa din cand in cand. Clatiti-o apoi bine si scurgeti-o. Daca nu gasiti fasole fava fara pielite puteti folosi si cu pielite dar dupa ce au fost inmuiate in apa acestea trebuiesc inlaturate.
Combinati apoi toate ingredientele mai putin pesmetul si apa care se adauga numai daca este necesar si condimentele, sarea si praful de copt care sa adauga la final.
Dati fasolea fava combinata cu legumele printr-o masina de tocat carne (de preferat) sau printr-un procesor de alimente asa cum am procedat eu, dar atunci mai mult ca sigur va trebui sa adaugati pesmetul si apa.
Dupa ce s-au omogenizat bine se adauga sarea, condimentele, semintele de susan si praful de copt.
Se amesteca pana se formeaza o pasta de consistenta celei pentru chiftele. Daca nu obtineti consistenta necesara ajutati-va de pesmet si apa. Nu puneti toata cantitatea dintr-o data ci putin cate putin pana ajungeti la consistenta dorita.

Formati apoi falafel de forma chiftelelor obisnuite sau in forma de bile si prajiti-le in baie de ulei incins timp de 3-4 minute sau pana devin aurii. Scoateti-le pe un prosop de hartie pentru a inlatura excesul de ulei.

O reteta recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri