Un deliciu pentru un inceput de primavara optimist. De ce sa te plangi de zilele inca racoroase, cand poti sa te rasfeti cu o portie de cheesecake cu vanilie si capsuni?

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu vanilie si capsuni:

  • 200 gr biscuiti oreo cu ciocolata
  • 45 gr unt
  • 200 gr capsuni congelate
  • 4 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 300 gr branza dulce fina
  • 150 ml smantana pt frisca
  • 3 lg miere
  • 7 gr gelatina

Crema de vanilie:

  • 350 gr branza dulce fina
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 4- 5 lg zahar (depinde de cat de dulce va place)
  • 7 gr gelatina
  • 1/2 baton vanilie

Pentru decor – biscuiti oreo si capsuni proaspete

Mod de preparare cheesecake cu vanilie si capsuni:

Prima data facem blatul. In robotul de bucatarie sfarmam biscuitii pan sunt precum nisipul, apoi adaugam untul topit si amestecam pana amestecul de leaga. In forma cu pereti detasabili, tapetam baza cu hartie de copt, apoi punem biscuitii si nivelam apasand usor cu mana. Dam la frigider pana pregatim cremele.

Punem 7 gr gelatina cu 70 ml apa rece la hidratat. Capsunii congelati ii punem intr-o tigaie cu zaharul, zeama de lamaie si apa (100 ml). Lasam la foc mediu cam 7-8 minute pana capsunii se sfarma si siropul devine mai consistent. Apoi ii luam de pe foc si ii blenduim. Gelatina o topim pe baie de aburi si o amestecam cu piureul de caspuni. Branza o mixam cu mierea pana devine cremoasa, apoi adaugam frisca si mai mixam inca 2-3 minute. La final adaugam capsunii si mixam pana se omogenizeaza. Turnam crema peste blat si o dam la frigider. Il lasam la rece o jumatate de ora.

Pentru stratul de vanilie, punem gelatina la hidratat precum mai sus. Mixam branza cu zaharul, miezul de la pastaia de vanilie pana devine cremoasa. Adaugam frisca si mai mixam 2-3 minute. Topim gelatina pe baie de aburi, o adaugam peste branza si mixam pana se omogenizeaza. Turnam peste crema de capsuni si o dam la rece 15 minute. Apoi ornam tortul cu jumatati de biscuiti oreo si capsuni. Dam la rece minim 3 ore.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri