Cand te loveste pofta de ceva dulce, in perioada postului, ai zice ca optiunile sunt limitate si ca, oricum, prajiturile de post nu sunt foarte delicioase. Asta este doar o presupunere, pentru ca realitatatea este mult mai delicioasa de atat. Iata 3 retete de prajituri absolut delicioase, de preparat in perioada postului.

Chec cu mere si banane ( de post)

Ingrediente necesare pentru chec cu mere si banane:

  • 1 banana mare ( 120 gr fara coaja)
  • 3- 4 mere medii razuite foarte fin ( 180 grame gata razuite), in total trebuie sa fie 300 gr fructe curatate si zdrobite/ razuite
  • 180 gr faina
  • 1 lgta de praf de copt
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 gr zahar
  • 140 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 gr nuca taiata grosier
  • 1/2 cana fulgi de ciocolata neagra

Mod de preparare chec cu mere si banane:

Banana se piseaza bine, se amesteca cu merele. Adaugam uleiul si zaharul. Amestecam bine cu un tel pana se topeste zaharul. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul. Apoi o adaugam peste piure-ul de banane. Amestecam bine, la final adaugam nucile si fulgii de ciocolata.

Aluatul il punem intr-o forma de chec ( 20 cm lungime) tapetat cu hartie de copt. Il dam la cuptor la 180 grade timp de 45-50 minute. Il servim pudrat cu zahar langa un ceai sau o cafeluta.

chec cu mere si banane de post

O reteta propusa de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului De post: 3 retete de prajituri.