Pentru ca in curand ne apropiem de postul Pastelui, va vom prezenta cele mai bune retete de preparat in aceasta perioada.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ghiveci de legume cu fasole verde:

  • 2 boluri cu fasole pastai (bol de ciorba)
  • 2 vinete mici
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 morcov
  • 2 rosii
  • un pahar de bulion
  • frunze de telina
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare ghiveci de legume cu fasole verde:

Curatam si spalam legumele. Eu am pregatit mancarea la Multicooker dar se poate face la fel si pe aragaz intr-un vas acoperit. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute.
Calim ceapa si ardeiul tocate marunt in uleiul incins. Adaugam apoi pe rand vinetele, dovlecelul si morcovul taiate cubulete.
Fasolea o taiem la capete o spalam apoi o rupem in doua - trei si o adaugam peste legumele calite.
Urmeaza rosiile decojite si taiate cubulete.
Adaugam o lingurita de sare, un pic de piper si 1/2 pahar de apa.
Daca s-au scurs cele 15 minute, inchidem capacul si selectam functia Stew.
Dupa terminarea programului adaugam sucul de rosii si frunzele de telina tocate marunt si mai selectam functia Stew pe 10 minute.

ghiveci de legume

Oprim aparatul si servim mancarea calda.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: Ghiveci de legume cu fasole verde.