IN ACEST ARTICOL:
Ce gatim azi, ce gatim maine? Niste intrebari destul de complicate uneori. Norocul nostru este ca exista bloggerii culinari, care in fiecare zi ne fac cunoscuta cate o reteta incercata de ei si ne salveaza, astfel, de la cautari lungi in desaga internetului.

Nasi goreng - Orez prajit cu fructe de mare

Ingrediente necesare pentru orezul prajit:

  • 3 cani orez jasmine fiert
  • 2 cani fructe de mare
  • 1 cana mix de legume
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4 catei de usturoi tocati marunt
  • 4-5 linguri sos de soia dulce (Kecap Manis)
  • 1-2 ardei iuti tocati marunt
  • sucul de la o lamaie
  • cateva frunze de coriandru
  • sare si piper pentru gust

Mod de preparare orez prajit cu fructe de mare:

Cu o furculita rasfoiti orezul ca sa nu se adune in momentul parajirii. Intr-un wok puneti uleiul, ceapa si usturoiul si caliti putin. Se adauga ardeiul iute si un ou batut ca pentru omleta. Se amesteca energic pentru a sparge omleta. Se pun legumele si se mai amesteca cateva minute.

Se adauga fructele de mare si se amesteca bine ca sa se intreptrunda. Aveti grija sa nu gatiti prea mult fructele de mare.

Se adauga orezul si se amesteca pentru a combina cu restul ingredientelor. Se pune sosul de soia dulce si sucul de lamaie. Se amesteca din nou ca sa se combine.

In acest timp intr-o tigaie se fac oua ochiuri, cate unul de persoana si se pun separate pe o farfurie. Cand orezul este gata se serveste decorat cu creveti, oua ochiuri, ceapa verde, castraveti si rosii sau il puteti lasa asa simplu ca mine. Eu am scos crevetii din amestecul de fructe de mare si i-am folosit pentru decor. Se mai poate servi alaturi de crackers din creveti prajiti, pui satay si sos de arahide.
Este o bunatate de orez care sigur va va placea.

O reteta recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri