Nasi goreng - Orez prajit cu fructe de mare
Ingrediente necesare pentru orezul prajit:
- 3 cani orez jasmine fiert
- 2 cani fructe de mare
- 1 cana mix de legume
- 5 oua
- 4 linguri ulei
- 1 ceapa tocata marunt
- 4 catei de usturoi tocati marunt
- 4-5 linguri sos de soia dulce (Kecap Manis)
- 1-2 ardei iuti tocati marunt
- sucul de la o lamaie
- cateva frunze de coriandru
- sare si piper pentru gust
Mod de preparare orez prajit cu fructe de mare:
Cu o furculita rasfoiti orezul ca sa nu se adune in momentul parajirii. Intr-un wok puneti uleiul, ceapa si usturoiul si caliti putin. Se adauga ardeiul iute si un ou batut ca pentru omleta. Se amesteca energic pentru a sparge omleta. Se pun legumele si se mai amesteca cateva minute.
Se adauga fructele de mare si se amesteca bine ca sa se intreptrunda. Aveti grija sa nu gatiti prea mult fructele de mare.
Se adauga orezul si se amesteca pentru a combina cu restul ingredientelor. Se pune sosul de soia dulce si sucul de lamaie. Se amesteca din nou ca sa se combine.
In acest timp intr-o tigaie se fac oua ochiuri, cate unul de persoana si se pun separate pe o farfurie. Cand orezul este gata se serveste decorat cu creveti, oua ochiuri, ceapa verde, castraveti si rosii sau il puteti lasa asa simplu ca mine. Eu am scos crevetii din amestecul de fructe de mare si i-am folosit pentru decor. Se mai poate servi alaturi de crackers din creveti prajiti, pui satay si sos de arahide.
Este o bunatate de orez care sigur va va placea.
O reteta recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară