Pavlova cu ananas si rodii
Ingrediente necesare:
Pentru 2 blaturi cu diametrul de 20 cm:
- 6 albusuri de ou la temperatura camerei
- 1 praf de sare
- 300 g zahar (cu granulatie fina)
- 1 lingura amidon
- 1 lingura otet alb
- 2 lingurite zahar vanilat
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 100 grade Celsius.
Intr-un vas punem albusurile de ou impreuna cu praful de sare. Incepem si mixam albusurile pana incep sa formeze o spuma densa. Incepem si adaugam zaharul treptat, cate o lingura. Nu adaugam alta lingura de zahar pana ce zaharul din albusuri nu s-a topit complet. Continuam pana ce terminam toata cantitatea de zahar. Observam ca bezeaua deja este ferma si lucioasa. O testam cu degetul: luam din castron o cantitate mica de compozitie intre degete. Daca simtim zahar in compozitie, continuam sa mixam pana ce tot zaharul s-a topit. Continuam mixarea cu zaharul vanilat, otetul si amidonul.
Luam tava mare a aragazului si o tapetam cu hartie de copt. Pe hartie trasam cu ajutorul unui inel de tort 2 cercuri cu dimensiunea de 20 cm. Impartim compozitia in mod egal in cercuri si nivelam usor cu spatele unei linguri * In poza, la mine se vad 3 blaturi pentru ca eu am folosit unul pentru un alt desert.
Dam tava la cuptor pentru 2 ore pana ce blaturile s-a copt, stingem cuptorul si lasam blaturile asa in cuptorul cu usa intredeschisa pentru o ora, sau cel mai bine peste noapte.
Pentru umplutura:
- 1 conserva ananas bucati
- 2 rodii
- 50 g zahar
- 2 lingurite amidon
- 300 ml smantana lichida pt frisca
- zahar vanilat
- menta proaspata
Mai intai vom prepara un sirop de rodii: desfacem o rodie si curatam bobitele, dupa care le punem intr-un robot de bucatarie. Le mixam pentru 10 secunde pana cand bobitele isi elibereaza sucul.
Turnam amestecul intr-o sita pusa deasupra unui bol si lasam sa se scurga tot sucul. Cu spatele unei linguri pasam toata compozitia. Turnam sucul intr-un ibric impreuna cu zaharul si amidonul. Fierbem pe foc timp de 2 minute dupa care lasam compozitia sa se raceasca.
Desfacem cutia de ananas, punem bucatelele de ananas intr-o sita si le scurgem bine. Desfacem cealalta rodie si curatam bobitele de rodie. Acum ca avem pregatite toate ingredientele, putem sa montam pavlova noastra.
Mixam smantana lichida (rece, de la frigider) impreuna cu zaharul vanilat pana obtinem o frisca spumoasa. Pe platoul de servit punem primul blat de bezea, peste care punem o jumatate din cantitatea de frisca. Turnam in fir subtire siropul de rodii. Puteti pune cat de mult doriti. Pe deasupra presaram o parte din bobitele de rodie si ananas crocant. Asezam si cel de-al doilea blat de bezea.
Repetam toate celelalte operatiuni: sirop de rodie, ananas, bobite de rodie, dupa care presaram cateva frunzulite de menta proaspata
Nu trebuie sa fiti foarte creativi la acest desert si nici nu aveti nevoie de tehnici speciale pentru a-l orna. Este cel mai dezordonat desert cu putinta, insa cel mai dulce si mai delicat.
O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară